Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOUWPLAN RECREATIEWONINGEN ROEPT VRAGEN OP

'Niet permanent wonen op Dennenoord'

HENK VAN WEERT

De conclusie van deze krant twee weken geleden dat er voortaan permanent gewoond mag worden op recreatiepark Dennenoord, is onjuist. ,,Dat er stenen recreatiewoningen gebouwd worden, betekent niet dat het beleid veranderd is", benadrukt wethouder Peter van de Wiel. ,,Sterker nog: bij nieuwe woningen zullen we juist strenger controleren."

Permanente bewoning van recreatiewoningen komt veelvuldig voor en is op veel plekken in het land een heikel onderwerp. Omdat jarenlang niet of nauwelijks controles werden uitgevoerd, kunnen gemeenten vaak niet meer doen dan bestaande situaties gedogen. Twee weken geleden besteedde Brabants Centrum aandacht aan de bouw van stenen woningen op recreatiepark Dennenoord. Daar zijn in totaal twintig kavels te vergeven en drie daarvan zijn er al bebouwd.

SENIORENWONING

De redactie werd getipt door een inwoner van Boxtel-Oost die al jaren op zoek is naar een seniorenwoning. Hij hoorde over de bungalows die op Dennenoord worden gebouwd en toonde interesse. Inmiddels heeft hij zijn woning te koop staan. ,,Maar het is zeker níet de bedoeling dat mensen hun huis verkopen om zich voorgoed te vestigen op Dennenoord. Het recreatiepark is geen uitbreidingslocatie voor woningbouw in Boxtel", meldde wethouder Van de Wiel dinsdag.

FOTO BOVEN: Het Boxtelse aannemingsbedrijf Henk Troeijen heeft inmiddels drie bungalows gerealiseerd op Dennenoord. Er zijn in totaal twintig kavels beschikbaar op het recreatiepark van Piet en Jeanne van Erp aan de Dennendreef. (Foto: Peter de Koning).


GEMEENTE LAAT PASSIEF BELEID LOS

Boxtel toont weer interesse
voor aankoop bouwgronden

Met een motie drong de fractie PvdA/GroenLinks vorige week bij het college van B. en W. van Boxtel aan om met een plan van aanpak voor grondaankopen naar de gemeenteraad te komen. Als de gemeente grond in eigendom heeft, staat ze sterker in haar schoenen bij de ontwikkeling van toekomstige woonlocaties, redeneerde Nico Bulter. Wethouder Peter van de Wiel zegde toe om het tot op heden gevoerde passieve beleid los te laten.

Veel gemeenten kampten in de economische crisis met financiële problemen. De dure bouwgrond die ze in bezit hadden, hingen als een molensteen om hun nek omdat geen nieuwbouwlocaties ontwikkeld werden. Voor de gemeente Boxtel speelde het probleem niet zo; ze heeft weinig grond in eigendom. En dat moet veranderen vindt PvdA/GroenLinks, daarbij wijzend op de grote behoefte aan woningbouwlocaties bij met name starters en senioren.

NIET OPENBAAR

Raadslid Bulter trok de motie uiteindelijk in, nadat de wethouder toezegde het zogeheten passieve grondbeleid los te laten. Dat betekent dat de gemeente weer bereid is strategische grondaankopen te doen. Maar daarover in de openbaarheid van de gemeenteraadsvergadering praten, gaat de wethouder een stap te ver.

Boxtel

Vrienden van Boxtel Live

Lionsclub Dommel & Aa organiseert zaterdag 18 november de derde editie van het muziekevenement Vrienden van Boxtel Live. Podium Boxtel is opnieuw gereserveerd voor een avondvullend programma waarvan de opbrengst ten goede komt aan Buurtsport Boxtel en de Voedseltuin. Back in Business, Wildmen Bluesband, Dents & Friends, Dennis Wels, Rinka van Zundert, Swanee Bridge Jazzband, VanBakkus en De Band Van Vanavond treden op. Kaarten voor de avond zijn te koop via www.lionsclubdommelenaa.nl.