UITVOERING DOOR STRIJPS KAMERKOOR

Requiem van Pi klinkt
in Sint-Petrusbasiliek

Het Strijps Kamerkoor voert zondag 5 november onder leiding van Wilko Brouwers het Requiem van Pi uit in de Sint-Petrusbasiliek te Boxtel. Het optreden begint om 16.00 uur; een uur eerder is er een lezing.

In het programma staat de door de Italiaanse componist Ildebrando Pizzetti geschreven Messa di Requiem centraal. Door deze aan te vullen met delen uit het requiem van Pizzetti's landgenoot Giuseppe Ottavio Pitoni ontstaat het Requiem van Pi. Organist is Ad van Sleuwen.

Voorafgaand aan het concert houdt filosoof Henri Oosthout vanaf 15.00 uur een inleiding. Hij verbindt de oneindigheid in het wiskundige getal pi met de oneindigheid in de requiemmis en de spiritualiteit waarmee Pizzetti en Pitoni hun muziek componeerden. De lezing duur ongeveer een uur; aansluitend zingt het koor.

KAARTVERKOOP

Mensen die het volledige programma willen bijwonen, betalen 15 euro in de voorverkoop. Het is ook mogelijk enkel het concert te beluisteren à 12,50 euro. Tickets aan de zaal zijn 2,50 euro duurder. Kinderen tot 18 jaar mogen voor 7,50 euro naar binnen.