Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'INVENTARISEREN WELKE OPTOCHTDEELNEMERS BEHOEFTE HEBBEN'

Boxtel praat over bouwloods voor praalwagens

Wethouder Marusjka Lestrade heeft maandagochtend overleg gevoerd met een delegatie van Stichting Openbaar Carnaval (SOC). Daarbij is gekeken naar mogelijkheden om een bouwhal te realiseren voor praalwagens die meerijden in de Grote Eendentrek op carnavalszondag.

De gemeenteraadsfractie van oppositiepartij Balans vroeg vóór de zomervakantie al aandacht voor het gemis aan goede overdekte bouwlocaties waarmee wagenbouwers kampen. Tijdens de raadsvergadering informeerde raadslid Erica Vos naar de stand van zaken. Wethouder Lestrade moest toegeven dat er nog geen actie was ondernomen, maar beloofde op korte termijn in gesprek te gaan met SOC.

Samen met wagenbouwer Bart van der Mijden van carnavalsvereniging Gin Verstand voerden Jan de Koning en Auke Stook, respectievelijk voorzitter en secretaris van SOC, maandagochtend overleg met de wethouder en enkele ambtenaren. Boeren zijn volgens De Koning niet meer zo snel geneigd om leegstaande loodsen beschikbaar te stellen vanwege veranderde wetgeving op verzekeringsgebied. Onder meer omdat constructies aan elkaar worden gelast ontstaan er risico's.

Afgesproken is dat SOC gaat inventariseren welke groepen een praalwagen zouden willen bouwen als ze over een goede bouwlocatie kunnen beschikken én welke bouwers graag een ander onderkomen willen. ,,Het is duidelijk dat er voor de komende carnavalsoptocht geen oplossing komt, maar voor het jaar erna misschien wel. We hebben in ieder geval een constructief gesprek gehad, dus ik heb goede hoop dat we in aanloop naar carnaval 2019 een oplossing kunnen bieden", aldus SOC-voorzitter De Koning.

FOTO RECHTS: Veel carnavalsclubs hebben behoefte aan een overdekte bouwloods om hun praalwagens te kunnen bouwen. (Foto: Peter de Koning, 2017).