Afbeelding
Foto:

OUD-BOXTELAAR WINT EK DARTS EN SLUIT MINDERE PERIODE AF

Michael van Gerwen: terug aan de top

Waar de oud-Boxtelse darter Michael van Gerwen vorig seizoen nog ongenaakbaar was en alle televisietoernooien won, was dat dit jaar anders. 'Mighty Mike' werd voortijdig uitgeschakeld op de World Matchplay, Champions League of Darts en de World Grand Prix. In het Belgische Hasselt maakte de Oud-Boxtelaar een einde aan deze mindere periode door het Europees kampioenschap winnend af te sluiten.

In de finale won de 28-jarige darter met 11-9 van Rob Cross, de Engelsman die tot een jaar geleden nog als elektricien werkte. Cross kon de tweevoudig wereldkampioen tot 5-5 nog bijbenen, maar moest Van Gerwen halverwege de wedstrijd laten gaan. Met een gemiddelde van bijna 109 tegen 102 bleek het verschil te groot. Met zijn toernooioverwinning verdiende Van Gerwen liefst 100.000 euro aan prijzengeld. ,,Het was een geweldige finale'', zei hij na afloop. ,,Rob heeft me echt onder druk gezet. Ik moest erg goed gooien om te winnen. Ik ben blij dat het gelukt is.'' Het was de vierde Europese titel voor Van Gerwen. ,,Het voelt goed om deze trofee vast te houden", liet de darter via Twitter weten. ,,Ik wil altijd presteren en goed spelen. Voor mezelf, mijn familie en iedereen die dicht bij me staat."

Van Gerwen neemt dit jaar nog deel aan diverse toernooien in het Verenigd Koninkrijk. Zo start hij morgen, vrijdag 3 november, in Glasgow aan de Ladbrokes World Series of Darts Finals. Daarna is hij nog te zien in Wolverhampton, Minehead, Preston, Camberley, Bristol, Ipswich en Portsmouth.

BIOGRAFIE

Deze maand verschijnt een biografie over Van Gerwen. Het boek telt 192 pagina's en vertelt het levensverhaal van de topdarter. Enkele dartskenners, onder wie Koert Westerman, Jaques Nieuwlaat, Ron Meulenkamp en Co Stompé komen aan het woord.


PLOEG UIT LENNISHEUVEL KLIMT OP DE RANGLIJST

LSV-De Bocht eindigt in gelijkspel

De voetballers van LSV kwamen zondag uit tegen De Bocht '80 uit Oirschot. Een bijzonder duel, omdat de jeugdafdelingen van beide ploegen samenwerken. Beide teams vertoeven onderaan de ranglijst en streden met veel wilskracht voor de winst. Het duel eindigde in een gelijkspel: 1-1.

LSV kwam in Oirschot sterk uit de startblokken en al in de tweede minuut werd het 0-1 door een treffer van Davey Schellekens. In de twaalfde minuut maakte Thijs van Dongen namens de thuisploeg de gelijkmaker. Tot aan de rust bleef LSV sterker, maar kwam het niet tot scoren.

Na de thee ging het niveau omlaag en zocht De Bocht '80 de grenzen van het toelaatbare op. Invaller Luuk Hobbelen had LSV een mooie dag kunnen bezorgen toen hij in de slotfase nog een dot van een kans kreeg. Het duel eindigde in 1-1. Met vijf punten uit de laatste drie wedstrijden is LSV een aantal plaatsen op de ranglijst geklommen en staat de ploeg nu achtste.

SENIOREN

Uitslagen zondag 29 oktober

De Bocht '80 1 - LSV 1        1-1

ODC 6 - LSV 2        3-1

LSV 3 - SBC 6        0-2

LSV 4 - FC Tilburg 8        10-0

Programma zaterdag 4 oktober

Nemelaer VE1 - LSV VE1        16.30

Programma zondag 5 november

LSV 1 - FC Drunen 1        14.30

LSV 2 - SCI 3        10.30

Gestel 4 - LSV 3        10.00

ODC 7 - LSV 4        12.15

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 28 oktober

JO11-2: Unitas - LBC        4-2

JO17-1: Wilhelmina Boys - LBC        4-0

JO19-1: Oirschot Vooruit - LBC        0-8

Programma zaterdag 4 november

JO9-1: LBC - Best Vooruit        09.30

JO11-2: LBC - Wodan        11.00

JO19-1: LBC - Best Vooruit        13.00