Afbeelding
Foto:

Keira Kreijveld kampioen op internationaal toernooi

Judoka's strijden om internationale titel

De Liempdse judoka Keira Kreijveld heeft afgelopen weekend tijdens een internationaal toernooi de kampioenstitel behaald. Leden van Judo Club Liempde deden in Sint-Oedenrode mee aan het Klompentoernooi waarbij ook internationale judoka's op de mat verschenen.

Keira kwam in actie in de klasse tot 44 kilogram. Hoewel de Liempdse niet helemaal scherp was, won ze toch haar eerste twee partijen. In de finale moest Keira flink aan de bak tegen een sterke opponent. Met goede aanvallen won ze de partij en werd daarmee kampioen in haar klasse.

Zondag waren Joost van der Linden en Yoran Lips aan de beurt in de leeftijdscategorie tot 15 jaar. Het tweetal is nieuw op dit niveau en het doel was dan ook vooral om zoveel mogelijk ervaring op te doen én te proberen een winstpartij te behalen. Voorafgaand aan de wedstrijd bleek dat Joost net onder het gewicht ( tot 50 kilogram) zat en Yoran net erboven. Yoran moest dan ook aantreden in de klasse tot 66 kilogram.

NIET MAKKELIJK

De goede warming-up voor de wedstrijd, bleek goed uit te werken voor de twee Liempdse judoka's. Ondanks gebrek aan wedstrijdervaring op dit niveau, waren zowel Joost als Yoran fel en technisch goed tijdens hun partijen. Joost won uiteindelijk twee wedstrijden, Yoran pakte eenmaal de winst. Een goede prestatie, want ook tijdens de verliespartijen waren de judoka's zeker geen makkelijke prooi voor hun tegenstanders.

FOTO BOVEN: Vorige week behaalde Keira Kreijveld nog de Zuid-Nederlandse titel. Ook deze week wist ze weer een gouden medaille te behalen. (Archieffoto: Judo Club Liempde).