Afbeelding
Foto: Hans Verberk

50e SPARRENBOSLOOP KENT TWEE BOXTELSE WINNAARS

Hardlopen om modderplassen heen

MARIËLLE WIJFFELAARS

De vijftigste editie van de Don Quichotte Sparrenbosloop had zondag soms wel iets weg van een Mud Masters Obstacle Run. Door flinke regenval was het op sommige plekken in het Boxtelse bos erg nat en modderig. Maar dat hield de enthousiaste deelnemers niet tegen. Want een beetje atleet houdt wel van wat uitdaging.

Terwijl het zondagochtend af en toe flink regende, werd het rond half elf langzaam droger. Het zonnetje kwam door en zette Sparrenrijk in een mooi herfstlicht. En dat was maar goed ook, want op dat tijdstip ging de kidsrun van start. De enthousiaste deelnemers legden een parcours van 1.500 meter af.

BELONING

Hoewel de kinderen af en toe weggleden door de modder, vonden ze dat eigenlijk juist wel leuk. ,,Dat maakte het best cool", vond Meindel van der Velden (9). De atlete van de Boxtelse vereniging Marvel is sinds een maand lid en deed voor de eerste keer mee aan een wedstrijd. ,,Het was echt heel erg leuk. Het ging ook best wel goed." De trainer was het helemaal met Meindel eens: ,,Je hebt het super gedaan", oordeelde hij. Dat Meindel niet in de prijzen viel, vond ze niet zo erg. De jonge deelnemers werden na afloop allemaal getrakteerd op een stuk vlaai en dat was eigenlijk al beloning genoeg...

De zevenjarige Estee Paijmans had al wat ervaring opgedaan met wedstrijden en liep met Pasen ook mee. ,,Het ging nu ook weer goed, hoor", zei ze. ,,Volgend jaar doe ik zeker weer mee."

Jannis Reijenga ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor. Hij finishte na precies zes minuten. De broers Thijmen en Florian van Wijchen uit Hilversum eindigden net onder hem. Bij de meisjes was Annika van der Broek van Marvel het snelst. Clubgenote Roos Reijenga werd tweede, gevolgd door Welmoed van Schaik van Prins Hendrik Vught.

DUBBELSLAG MARVEL

Om elf uur loste Willem van Zantvoort van het bedrijf Don Quichotte uit Helmond het startschot voor de recreatieloop. Speciaal voor de vijftigste editie was een nieuw parcours uitgezet met daarin onder meer een heuvel, sloot en smalle bospaden. ,,Het wordt nog een hele uitdaging", vond een groep vrouwen eensgezind. Het was voor hen de eerste keer dat er een echte wedstrijd op het programma stond. ,,We zijn pas een paar maanden bezig met hardlopen. We doen echt niet mee voor de prijzen, we zijn blij als we binnen een redelijke tijd finishen."

De jubileumeditie werd uiteindelijk zowel bij de vrouwen als de mannen gewonnen door een atleet van Marvel. Vanaf de start nam Patrick Cromsigt de leiding, hij finishte na 38.34 minuten. Ralf Hamers uit Esch werd tweede, gevolgd door Mark Spierings uit Sint-Michielsgestel.

Bij de vrouwen kon niemand de Boxtelse Janny Maas bijbenen. Zij legde de tien kilometer af in 43.36 minuten. Barbara Staat werd tweede, Margriet Zijderlaan uit Woerden behaalde de derde plaats.

Kijk voor alle uitslagen op www.avmarvel.nl.


FOTO BOVEN: Klaar voor de start.... af! De deelnemers aan de kidsrun konden niet wachten om hun parcours af te leggen. (Foto: Hans Verberk).


Horntreffers breiden voorsprong uit in BRTC

De Horntreffers ging maandag op herhaling en won afgetekend in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC). Dit keer was De Dommel het slachtoffer: het werd 9-1. De Horntreffers gaat nu alleen aan de leiding in de competitie doordat Taverbo-Sabo 3 met 5-5 gelijkspeelde tegen Rotsvast. Taverbo-Sabo 2 verraste Taverbo-Sabo 1 door met 6-4 te winnen. Taverbo-Sabo 4 en grand café Rembrandt hielden elkaar in evenwicht: 5-5.

Het gat tussen de nummers één en vijf op de ranglijst was vorige week slechts vijf punten. Maar maandag sloeg De Horntreffers toe. Door de ruime zege op De Dommel en het gelijkspel van Taverbo-Sabo 3, staat het team nu vier punten los van de nummer twee. De competitie is nog niet eens halverwege dus het is nog te vroeg voor De Horntreffers om aan het kampioenschap te denken. Maar een gat is geslagen.

EENZIJDIG

De wedstrijd tussen De Horntreffers en De Dommel was tamelijk eenzijdig omdat voor team De Dommel alleen Ad van Lier en Piet Wouters het dubbelspel wisten te winnen. Teamgenoot Wim Jansen voegde er ook geen punt aan toe waardoor de winst ging naar de ploeg van Wim van Aarle, Ad en Hans van Weert. Zij gaven slechts vier games toe op de tegenstanders.

PUNTENVERLIES

Tot vorige week stond Taverbo-Sabo 3 nog met De Horntreffers bovenaan. Maandag ondervond de equipe de sterkte van team Rotsvast. De tafeltennissers kwamen niet verder dan een gelijkspel. Henk IJsseldijk en Uschi Meeuwis wonnen hun partijen én het dubbelspel maar ook deze keer kwam speelster Eline Hermans niet tot scoren. Voor Rotsvast zegevierden Geerta Pluut en Dinie van den Nieuwenhuizen. Het vijfde punt kwam op naam van Bart Theeuwes.

VERRASSING

De grootste verrassing van deze week kwam van Taverbo-Sabo 2. De spelers versloegen hun clubgenoten van Taverbo-Sabo 1. Cees Hems van het eerste team had zijn dag niet en verloor zijn drie enkelspelen tegen Joop van Eijk, Lothar Groth en Hans Fonken. Het dubbelspel ging wel naar Taverbo-Sabo 1, omdat Frans van Dun en Hans van Haaren te sterk waren voor Van Eijk en Groth. Laatstgenoemde bleef ongeslagen in zijn partijen. Omdat Van Eijk ook van Van Dun wist te winnen, ging de winst naar Taverbo-Sabo 2.

Taverbo-Sabo 4 leek lange tijd op de winst af te stevenen tegen Grand Café Rembrandt. De tafeltennisformatie nam een 3-1 voorsprong doordat Mari Smits en Peter de Rooij hun wedstrijden wonnen van Gerrie Hoenselaars en Hans Stoker. Ook de dubbelpartij ging naar Rembrandt. Smits pakte met Toon van Geel de overwinning op Hoenselaars en Stoker. De tussenstand was op enig moment 4-2, onder meer doordat Arnold van der Heijde van Rembrandt Van Geel versloeg.

Daarna draaide de wedstrijd volledig om en begon Rembrandt aan een inhaalrace: Taverbo-Sabo 4 verloor drie wedstrijden op rij en stond plots op een 4-5 achterstand. Doordat Smits uiteindelijk de zege naar zich toe trok tegen Van der Heijde, eindigde de wedstrijd alsnog in een gelijkspel.

Volgende week staat een topper op het programma. Dan speelt Taverbo-Sabo 3 tegen De Horntreffers.

Programma week 45

De Horntreffers - Taverbo-Sabo 3

Taverbo-Sabo 2 - Taverbo-Sabo 4

De Dommel - grand café Rembrandt

De Firma Fotografie - Rotsvast


Atlete Janny Maas van Marvel uit Boxtel legde de snelste tijd af en veroverde de eerste plaats bij de vrouwen. (Foto: Hans Verberk).