WEER BONUSPUNT VOOR BOXTELSE HOCKEYERS NA REMISE

MEP-vrouwen geven galavoorstelling

De Boxtelse hockeyvrouwen combineerden naar hartenlust en schuwden tevens de persoonlijke duels niet. Daaruit kwam het individueel zelfvertrouwen naar voren. De MEP-speelsters zijn niet bang en hebben voor niemand ontzag. Na ruim twintig minuten werkte Guusje Peijnenburg zich op pure wilskracht door de Warande-defensie en rondde bekwaam af: 1-0.

SUBLIEME PASS

In de tweede helft werd het overwicht nog groter. Na een reeks strafcorners en een afgekeurd doelpunt was het Janneke Vissers die uit een strafcorner de 2-0 maakte. Marleen Bordat scoorde de derde treffer. Uit een sublieme pass van Sofie Rath bepaalde Chris Thewessen vlak voor tijd de eindstand op 4-0. Een klinkende overwinning waarop niets viel af te dingen.

Zondag 5 november speelt MEP tegen HCAS uit Asten. Om koploper te blijven, zal er gewonnen moeten worden. Afslag in Asten om 12.30 uur.

DEFENSIE

De mannen van MEP waren zondag tegen het laaggeplaatste Concordia 33 minuten van de eerste helft veruit de meerdere. De vele kansen werden echter niet benut. De gasten uit Roermond verschenen in de laatste twee minuten van de eerste helft twee keer met twee man alleen voor doelman Floris Schellekens. De twee goals die daaruit volgden, legden pijnlijk de defensieve zwakte van de Boxtelaren bloot en stuurden MEP met een enorme mentale tik naar de kleedkamers.

In de tweede helft moest het gebeuren. MEP drong Concordia flink in het defensief, maar moest tevens alert blijven op de counters. Toen Guus van Gardingen scoorde, raakten de Limburgers in paniek. MEP miste in die fase nog een strafbal. Toen daarna Martin Flemminks Smid uit de volgende strafbal gelijkmaakte, gingen de Boxtelaren vol voor de overwinning. Uit een counter kwamen de gasten opnieuw op voorsprong 2-3. MEP gaf niet op en Stijn Koesen scoorde uit de achtste Boxtelse strafcorner de gelijkmaker. De subliem spelende Pieter Langenhuijsen was nog dicht bij de overwinning, maar miste het tikkeltje geluk.

SHOOTOUTS

In de shootouts waren de Boxtelaren net als een week eerder trefzekerder. Keeper Schellekens hield er twee uit redde voor MEP het extra punt. Het is duidelijk dat de jonge ploeg van Eric Verzijden nog in een leerproces zit. Mentaal toonden de MEP'ers echter veerkracht door twee keer terug te komen van een onverdiende achterstand.

De komende weken volgen wedstrijden van de waarheid. Dan treffen de Boxtelaren alle directe concurrenten. Te beginnen op zondag 5 november met HCAS. Dat wordt alle hens aan dek voor de ploeg die weer toe is aan een overwinning. Afslag in Asten om 14.45 uur.

Venlo        8-23        Berkel        8-12

Helmond        8-16        HOD        8-11

MEP        8-16        Maastricht        8-9

Weert        8-15        Concordia        8-8

HCAS        8-15        Hopbel        8-5

Oss        8-12        Rosmalen        8-2

FOTO BOVEN: Hockeyster Guusje Peijnenburg van MEP tekende voor het eerste doelpunt tegen Warande uit Oosterhout. (Foto: Hans Verberk).

Schutters L'Union lijden flink verlies

De teams van omnisportvereniging L'Union in Boxtel blijft dit seizoen in de indoorcompetitie weinig bespaard. Zo ook in Schijndel waar de viertallen forse verliezen leden.

Blessures hielden diverse handboogschutters aan de kant. Het eerste viertal behaalde onder leiding van Ad van de Langenberg 732 punten en werd daarmee laatste in de ereklasse. Van de Langenberg noteerde 272 punten, Marchel Kluijtmans behaalde 260 punten en invaller Davy Remi bleef steken op 190.

De schutters van het tweede team zagen de teller op 708 punten stoppen. Ook voor hen betekende dit een laatste plaats en wel in de A-klasse. Gerard van der Steen behaalde 244 punten, gevolgd door Ronald Tax (238), Paul Smolders (226) en Dick de Vries (221). In de vierde ronde behaalden de jeugdleden de volgende scores: Meike van Oss 259, Jelt van de Langenberg 248, Senn Steenbakkers 217, Sylvana van der Burgt 207 en Breanna Vugs 159.