VOETBALLERS LEGGEN HET AF TEGEN NIEUW WOENSEL

Pijnlijke nederlaag voor DVG Liempde

DVG leed zondag op eigen veld een pijnlijk verlies tegen Nieuw Woensel uit Eindhoven, de tegenstander die tot voor de wedstrijd tegen het Liempdse team nog puntloos onderaan stond. Onderschatting? Er waren kansen genoeg voor de thuisploeg, maar de doelpunten wilden gewoonweg niet vallen.

Al in de achtste minuut kreeg DVG een riante kans op de openingstreffer. Wilco Voets kwam voor de keeper te staan die met zijn linkerbeen de bal uiteindelijk tot hoekschop verwerkte. Dit zou niet zijn laatste cruciale redding zijn. Na een kwartiertje was het Nieuw Woensel dat de eerste kans verprutste. Een foutje in de verdediging van DVG bracht de rechterspits van de tegenstander in kansrijke positie, maar hij treuzelde te lang.

Kort daarna viel het eerste doelpunt. Een buitenspelsituatie werd door de scheidsrechter genegeerd waardoor een aanvaller van Nieuw Woensel tegenover doelman Rens van den Akker kwam te staan. Die redde in eerste instantie maar door door een rommelige spelsituatie belandde de bal alsnog in het Liempdse doel: 0-1.

OPGELOPEN SCHADE

DVG ging vervolgens in de aanval, maar enkele goede kansen werden niet benut. Een vrije trap van Voets werd vakkundig uit de onderste hoek getikt en de daaropvolgende corner ging via Sander van de Ven over het doel. De opgekomen Jeroen Caarls zorgde voor een prachtige kopbal, maar opnieuw was het de doelman van Nieuw Woensel die met zijn vingertoppen de bal tegen de lat tikte. In de rebound werd Caarls omver gelopen zodat hij niet opnieuw kon koppen. Het was een sterke fase van DVG met meerdere kansen op de gelijkmaker. Een schot van Voets, na een hakballetje van Bart de Windt, ging over. De beste kans was echter voor Van de Ven. Een hoge bal werd door de keeper los gelaten en van dichtbij schoot de DVG'er de bal tegen de buitenkant van de paal. Ondertussen werd bij een uitbraak van Nieuw Woensel ook doelman Van den Akker getest die via zijn vuisten slechts een hoekschop weggaf. De ruststand was 0-1, waardoor DVG nog een helft had om de opgelopen schade weg te werken.

Dit verliep echter geheel anders. In de 51e minuut werd een bal vanuit de verdediging van Nieuw Woensel naar voren gerost en zorgde een spits voor de 0-2. Dit gaf de tot dan toe puntloze tegenstander vleugels en toen ook het derde doelpunt viel, was het lot van DVG eigenlijk al beslecht. Het had nog spannend kunnen worden als een schot van de ingevallen Tarn van de Wiel in de 66e minuut niet door de keeper was gestopt.

WERK AAN DE WINKEL

Een hoekschop van DVG was de inleiding voor het vierde doelpunt voor Nieuw Woensel. Een snelle uitbraak werd vakkundig afgewerkt. De fut was eruit bij de spelers van DVG en ook het vijfde doelpunt werd geïncasseerd. Typerend voor de wedstrijd was een spelsituatie met Bas van Houtum. De speler van DVG kapte de keeper van Nieuw Woensel vakkundig uit maar zijn schot belandde op de paal. Er waren veel kansen voor de Liempdse ploeg, maar er vielen geen doelpunten. Niet veel later was het Van Houtum die de eindstand op het bord zette 1-5. Veel reden tot juichen was er echter niet. Er is veel werk aan de winkel voor de technische staf om de reeks verlieswedstrijden om te draaien. Zondag 5 november speelt DVG de uitwedstrijd tegen Dommelen dat na een goede start is teruggevallen tot in een brede middenmoot.

JO19-1: DVG - Nulandia        14.30

FOTO ONDER: Bas van Houtum probeerde de bal te veroveren tegen Nieuw Woensel. De speler van DVG scoorde in de slotfase. Het doelpunt kon echter niet voorkomen dat de Liempdse ploeg met een forse nederlaag van het veld stapte. (Foto: Hans Verberk).