Ducks speler Celes van Zuijlen verovert de bal
Ducks speler Celes van Zuijlen verovert de bal Foto: Hans Verberk

DUCKS BRABARIANS MAAKT HET SPANNEND TEGEN FITTE STUDENTEN

Rugbyers ten onder tegen titelfavoriet

Koploper The Elephants bracht zondag een bezoek aan sportpark Den Wielakker om aan te treden tegen de Boxtelse rugbyers van Ducks Brabarians. Het combinatieteam, bestaande uit spelers van Ducks, The Dukes en de Oisterwijk Oysters, staat tweede op de ranglijst. The Elephants, een studententeam uit Eindhoven, is favoriet voor het kampioenschap. Het werd een spannende wedstrijd waarbij de Boxtelse spelers zich van hun beste kant lieten zien.

Lange tijd was het een nek-aan-nekrace, Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de sfeer steeds grimmiger. Aan de strijd op het veld was goed te zien dat het om een belangrijk duel ging. Het resulteerde in een aantal opstootjes en blessures.

Dit alles was echter nog te overzien, want goed rugby en spanning overheersten. Door scores van The Elephants en tries van Stijn van de Loo en Michiel Driessen stond het in de rust 12-19. Een kleine achterstand voor Brabarians, maar alles was op dit moment nog mogelijk. Ducks drong na de thee aan maar de Eindhovenaren gaven weinig weg. Niet in de minste plaats omdat de ploeg bestond uit jonge spelers die ook een stuk fitter leken..

De bezoekers beslisten het duel dan ook in de eindfase. Brabarians stond onder druk en trapte de bal telkens naar voren. De snelle backs van The Elephants wisten hier wel raad mee. Zij vingen de ballen op in het achterveld en zetten snelle counters op. Twee keer resulteerde dit in een try voor de Eindhovense rugbyers. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 17-34. Ducks Brabarians behoudt de tweede plaats maar moest toezien hoe The Elephants verder uitliep op de ranglijst.

Komend weekeinde hebben de Boxtelaren rust. Er is geen competitie vanwege districtstrainingen en selectiewedstrijden.

FOTO BOVEN: Brabarians-speler Celes van Zuijlen verovert de bal. (Foto: Hans Verberk).

Zoneverdediging nekt basketballers JRC

De heren van basketbalclub JRC Boxtel traden zaterdag aan tegen een nieuwkomer in de competitie: Black Eagles. Door een sterke zoneverdediging wisten de basketballers uit Rosmalen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zij wonnen met 70-61 van de Boxtelaren.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er niet veel bekend over Black Eagles. De opponent uit Rosmalen had een team opgesteld met veel jonge basketballers die een aantal jaren op het hoogste landelijke niveau van de jeugdcompetities speelden.

Beide ploegen misten een aantal belangrijke spelers, maar met name aan Boxtelse zijde was dit goed te merken. Door blessures van Teun van Loon, Ian Rooth en David Gil Ortells waren de posities onder het bord onderbezet. Hierdoor moest Mitchell Hendriks noodgedwongen onder het bord spelen.

JRC schoot desalniettemin ogenschijnlijk goed uit de startblokken. De Boxtelse basketballers scoorden het eerste kwart
twintig punten, maar hun spel werd getekend door veel balverlies. In de eerste helft was goed te zien dat JRC zoekende was. Het spel oogde onrustig en de Boxtelaren kwamen niet in het spel zoals zij dat zouden willen. Toch sloot JRC, aan de hand van de goed spelende gelegenheidsaanvoerder Kai Elissen, de eerste helft af met een voorsprong: 32-41.

KAARTENHUIS

Tijdens de tweede helft zakte het spel van JRC aanvallend gezien als een kaartenhuis in elkaar. In het derde kwart en vierde kwart sprokkelde de ploeg slechts vijftien punten bijeen. De grootste oorzaak hiervan was de zoneverdediging van Black Eagles. Al een aantal wedstrijden blijkt deze verdedigingstactiek lastig te bestrijden door de Boxtelse spelers. Daar kwam nog bovenop dat Black Eagles, door enkele dubieuze beslissingen van de twee scheidsrechters, in de wedstrijd werd geholpen.

Het scheidsrechtersduo kende namelijk veel persoonlijke fouten toe aan JRC. Met name center Jelle Jorritsma ondervond dit aan den lijve. Al snel tekende hij in het derde kwart voor zijn vijfde persoonlijke fout. Dit resulteerde in veel vrije worpen aan de zijde van Black Eagles.

De Rosmalenaren konden hierdoor hun achterstand ombuigen naar een voorsprong. JRC kon in het vierde kwart geen vuist meer maken en Black Eagles behield zijn voordeel. Het laatste kwart was dan ook niet meer dan een formaliteit. Wederom werd JRC genekt door de zoneverdediging waardoor het de wedstrijd verloor met 70-61.

Zondag 5 november spelen de Boxtelse basketbalmannen weer thuis. Om 17.00 uur in sporthal De Braken is de tip-off van de wedstrijd tegen Bladel.

Regiomix-spelers boulen binnen

Dat de herfst echt is begonnen en de nazomer voorbij is, merkten ook de jeu-de-boulers op het terrein van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot. De 44 deelnemers aan de Regiomix speelden maandag hun wedstrijden op de verwarmde binnenbanen van de club. Het toernooi telde uiteindelijk vier winnaars.

Op de eerste plaats eindigde Dien Hanegraaf, gevolgd door Josef Pennings met daarachter Mariet van Rosmalen. Michel Luijten werd vierde.

Iedereen kan deelnemen aan het Regiomixtoernooi. Dat vindt iedere maandag plaats op het terrein van JBV De Walnoot aan Selissenwal 25 vanaf 13.00 uur.