Dennis Vorstenbosch van Essche Boys maakt een sliding naar de bal. Rechts teamgenoot Rudi van Gemert. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Essche Boys springt slordig om met kansen en lijdt nederlaag

Essche Boys speelde zondag in eigen huis tegen ELI. De thuisploeg kende een sterke start, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de opponent uit Lieshout: 1-4.

In de eerste minuten waren er drie enorme kansen voor Essche Boys. Slechts een daarvan resulteerde in een doelpunt. Marco den Ouden legde na een goede actie de bal terug op routinier Yannic van Gerven die beheerste afrondde, waardoor Essche Boys verdiend op voorsprong kwam.

Na deze enorm stormachtige beginfase zakte het spel van Essche Boys ver terug, terwijl ELI met goed voetbal steeds gevaarlijker werd voor het doel van de thuisploeg. Een kwartier nadat de eerste goal viel, wist Roel Donkers van ELI zich prima vrij te spelen om de gelijkmaker te scoren. De tegenstander kwam steeds beter in zijn spel en probeerde telkens de verdediging van Essche Boys te omzeilen. Tien minuten voor de rust scoorde ELI-speler Aaron Hurkx na twijfelachtig verdedigen van Essche Boys de 1-2. Binnen enkele minuten liep ELI verder uit naar 1-3.

Na de thee werd het duel rommelig. ELI zakte in, waardoor Essche Boys hoop hield op de aansluitingstreffer. De ploeg kreeg genoeg kansen, maar verzilverde deze niet. Uiteindelijk was het Bram Donkers van ELI die met een fraai doelpunt een einde maakte aan de hoop van Essche Boys op een gelijkspel. Met een fraai afstandsschot van circa twintig meter bepaalde hij de eindstand op 1-4. Zondag 5 november reist Essche Boys naar Eindhoven voor een duel tegen Wodan. De wedstrijd start om 14.30 uur.

Irene Gemonde laat onnodig punten liggen

De Gemondse voetbalclub Irene heeft zondag in eigen huis verloren van SVG uit Tilburg. Hoewel Irene de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg was, was de tegenstander met 1-2 toch te sterk voor de voetballers uit Gemonde.

In de eerste helft lukte het de bezoekers tweemaal om met counters de verdediging van Irene te verrassen. De Gemondse ploeg wist een aantal kansen te creƫren maar het vizier stond niet op scherp. Een diepe bal op Bart Bressers die alleen tegenover de keeper kwam te staan, werd afgevlagd voor buitenspel.

Na de rust drong Irene nog meer aan en kwam SVG nagenoeg niet meer over de middenlijn. De Gemondenaren waren heer en meester maar bleken voor de goal net niet scherp genoeg. Mats Davids scoorde uiteindelijk een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer met een fraai schot in de verre hoek. Ondanks nog een paar goede kansen kwam Irene niet meer tot scoren. De drie punten ging met SVG mee naar Tilburg.

Irene 1 - SVG 1        1-2

Irene 2 - Avanti '31 6        2-1