De Herfstkleurentocht leverde ook dit jaar weer prachtige plaatjes op. (Foto: Daisy Renders).
De Herfstkleurentocht leverde ook dit jaar weer prachtige plaatjes op. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

JAARLIJKSE HERFSTKLEURENTOCHT TREKT 426 DEELNEMERS

Heerlijk wandelen in het Dommeldal

Harde wind en fikse regenbuien. Zo luidden de weersvoorspellingen voor zondag. Toch hield het 426 wandelaars niet tegen, zij deden mee aan de Herfstkleurentocht van wandelsportvereniging De Keistampers. Het jaarlijkse wandelevenement voerde deze keer door het Dommeldal en De Geelders. Deelnemers waren vol lof over de routes.

Hoewel het aantal wandelaars lager lag dan voorgaande jaren, was de vereniging zelf niet ontevreden. ,,Het is altijd afhankelijk van het weer", vertelt Gerard Spijkers namens De Keistampers. ,,Als het 25 graden is en zonnig, trekt dat uiteraard meer wandelaars. De échte diehards komen toch wel, die laten zich niet tegenhouden. En uiteindelijk viel het weer ook best mee, op wat buitjes na dan."

PRACHTIGE NATUUR

De tocht voerde de wandelaars door het Dommeldal rond Liempde en natuurgebied De Geelders. ,,De deelnemers waren heel erg enthousiast over de route", zegt Spijkers trots. ,,Ze liepen door akkers, bossen en weilanden en onderweg waren allerlei planten en vogels te zien. Met de herfstkleuren zag het er echt prachtig uit."

De wandelaars konden kiezen uit diverse afstanden. Dit jaar deden veel mensen mee aan de 20 en 30 kilometer, maar ook de 7 en 12 kilometer waren weer populair. Om deze groepen ook volop te laten genieten van de natuurgebieden, werden zij met busjes naar het Dommeldal en De Geelders gebracht. ,,We kunnen terugkijken op een geslaagde dag", aldus Spijkers.

De wandelsportvereniging is alvast druk bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar. Dan bestaat De Keistampers veertig jaar, reden voor een aantal speciale jubileumactiviteiten. Natuurlijk allemaal in het teken van wandelen... Spijkers: ,,Het wordt een heel bijzonder jaar, want dit jubileum moet gevierd worden."

Kijk voor meer informatie over komende wandelactiviteiten op www.dekeistampers.nl.