MUNSELPLOEG SPEELT REMISE TEGEN VOETBALLERS VAN BOSKANT

Boxtel pakt punt door gouden wissel

De Munselploeg trad zondag thuis aan tegen de spelers van Boskant. De streekderby werd een sportieve wedstrijd. Dankzij een gouden wissel hield RKSV Boxtel toch nog een punt in eigen huis. Het werd 1-1.

In de beginfase van de wedstrijd viel er voor de toeschouwers weinig te beleven. Er was balbezit aan beide kanten maar tot echte kansen kwamen de ploegen niet. De eerste mogelijkheid viel pas in de 23e minuut te noteren. Die was voor Boxtel: Mitchell Vogels zette de bal voor vanaf rechts maar geen enkele teamgenoot wist hier zijn voet tegenaan te zetten.

Een aantal minuten later kreeg Boxtel een enorme mogelijkheid om de score te openen. Robin van de Laak werd in de 30e minuut weggestuurd met een lange bal en omzeilde de buitenspelval. Hij ging alleen op de keeper af, maar speelde op het laatste moment de bal te hard voor zich uit. Daardoor werd de poging een makkelijke prooi voor de doelman.

De Boxtelse voetballers kwamen enkele momenten later met de schrik vrij. De uitgekomen keeper Tommy Verhagen beoordeelde een bal verkeerd. Die kwam in de voeten van een Boskant-speler terecht. Hij besloot zijn geluk maar eens te beproeven en plaatste de bal over de keeper heen. Gelukkig voor Boxtel ging de bal over het doel.

De laatste tien minuten van de eerste helft waren voor Boskant. De voetballers zetten verschillende aanvallen op, kregen diverse corners en vrije trappen. Het leverde geen resultaat op waardoor beide teams met 0-0 gingen rusten.

KLEINE KANSEN

De uitspelende ploeg zocht ook na de theepauze weer de aanval op en had het meeste balbezit. Dit vertaalde zich in diverse kleine kansen, maar nog niet tot een bevrijdend doelpunt voor de bezoekers. In de 55e minuut deed Boxtel toch weer wat terug. Wederom werd een lange bal gespeeld op Van de Laak. De keeper werkte zijn inzet echter over de achterlijn. De hoekschop die hieruit volgde, leverde weer gevaar op. Robin Groenendaal ontving de bal, hij trapte deze richting het doel, maar ook hier redde de keeper.

TPO        6-6        De Bocht '80        6-2

Na deze kansen kwam Boxtel wat vaker onder de druk van Boskant uit. De Munselploeg wist echter niet te scoren. Ook niet in de 66e minuut, toen er weer eens een vloeiende aanval over meerdere schijven te zien was.

Ondanks deze sterke fase voor Boxtel, was het toch de ploeg uit Boskant die op voorsprong kwam. Rechtsbuiten Michael Merks speelde zich goed vrij in het zestienmetergebied. Hij rondde vervolgens in de kluts zijn aanval af: 0-1.

ALLES OP ALLES

Trainer Ronald Boudewijn van Boxtel besloot vervolgens in de slotfase alles op alles te zetten. Ricardo van Hamond en Gerben van Boxtel gingen eruit, Daniel Mensah en talent Lars van Hamond mochten het in de laatste tien minuten nog proberen. Over een gouden wissel gesproken: koud in het veld schoof de jonge Van Hamond de bal langs de keeper van Boskant op aangeven van ploeggenoot Groenendaal.

Boxtel kreeg in de 85e minuut nog een behoorlijke kans. De wederom goed opkomende Van de Laak ging echter voor eigen succes waar hij de bal beter breed had kunnen leggen. Boxtel drong daarna nog aan, maar het bleef bij een gelijkspel. Over de hele wedstrijd genomen was dat een terechte uitslag.

Zondag 5 november gaat RKSV Boxtel naar Nuenen en treft daar de ongeslagen koploper EMK, waar ze ongetwijfeld vol aan de bak moet.

FOTO BOVEN: RKSV Boxtel-speler Mike van den Biggelaar maakt een sliding op de bal. De wedstrijd tegen Boskant verliep sportief en na het laatste fluitsignaal zochten beide ploegen met een punt op zak de kleedkamers op. (Foto: Hans Verberk).