Afbeelding
Foto: Daisy Renders

BUURT BRENGT DORP IN GRIEZELSTEMMING

Meer dan 200 monsters trekken door Liempde

PÅL JANSEN

Alsof de onderwereld voor een avond naar boven was gekropen, zo zag Liempde er op zaterdagavond uit. De generatietuin was bezet door zombies, bij dienstencentrum De Kloosterhof liep een heks met zwarte kinderwagen inclusief 'duivelse' baby én er zijn bloederige kettingzagen gespot. Buurtverenigingen Keefheuvel en Kerkeind trokken alles uit de kast voor de Halloweenavond in Liempde.

Ruim 180 kinderen en enkele tientallen begeleiders spookten door de straten van Liempde. Het was voor het tweede jaar dat buurtverenigingen Keefheuvel en Kerkeind de handen ineensloegen om een Halloweenavond te houden. ,,Eerst organiseerde iedere vereniging apart een spooktocht, maar dat was teveel voor Liempde", vertelt Mariska Smulders van buurtvereniging Keefheuvel. ,,Nu werken we samen, en dat loopt prima."

,,Jong Actief Sportief Liempde (JAS) hield dit weekeinde een jeugdkamp en daar kwam ook een aantal groepjes kinderen vandaan die meededen", licht Elise van der Laan van buurtvereniging Kerkeind verder toe. ,,Bovendien beginnen buurtbewoners groepjes te vormen en organiseren ze in en rondom hun huizen ook iets in het kader van Halloween."

Zo werd een aanbouw van een van de buurtbewoners omgetoverd tot doolhof. ,,En dan kwam er plots een clown uit het plafond vallen", zegt Van der Laan. Maar ook garages die als de set van Michael Jacksons videoclip 'Thriller' werden ingericht en een griezelige verhalencirkel in de Cattestraat waar het donderde en bliksemde kwamen voor.

DUIVELSE BABY

Ook Van der Laan en Smulders lieten de mogelijkheid om te griezelen niet aan zich voorbijgaan. Zo was Van der Laan op de Liempdse Halloweenavond verworden tot een horrorchirurg en ving Smulders bij dienstencentrum Kloosterhof als heks met zwarte kinderwagen de passerende kinderen op. ,,Mijn 'baby' ontsnapte telkens uit de wandelwagen. Hij had roodgloeiende ogen uiteraard. Niet iedereen wilde 'm overigens terugbrengen..."

FOTO ONDER: Elise van der Laan (links) van buurtvereniging Kerkeind was zaterdag tijdens de Liempdse Halloweenavond naast organisator ook een horrorchirurg die de operatie op 'patiënt' Dewi Scheutjens helemaal uit de hand liet lopen. (Foto: Daisy Renders).