Elluf Elluf Liemt luidt carnaval in

Carnaval laat nog even op zich wachten. Daarom besloot een groep verstokte Liempdse carnavalsvierders een nieuw evenement op te zetten. In navolging van onder meer Oeteldonk ('s-Hertogenbosch) en Mestreech (Maastricht) begint carnaval in Ploegersland al op 11 november met een gezellig feest. Tijdens Elluf Elluf Liemt in De Durpsherberg kunnen carnavallers alvast helemaal in de stemming komen.

De organisatie stelt dat er in Liempde volop activiteiten zijn in aanloop naar carnaval maar dat een officiële start op 11-11 ontbrak. Dit carnavalsseizoen komt daar verandering in. Op 11 november wordt de nieuwste activiteit in Ploegersland gevierd in café De Durpsherberg. Volgens de organisatie wordt het een evenement 'door carnavalszotten, voor carnavalszotten'.

Elluf Elluf Liemt gaat terug naar de basis. Geen artiesten of protocol, maar een ouderwets carnavalsfeestje met hits van vroeger. Deejay Ronderlino Wunderlicht - bekend van het Loeriefoepe - verzorgt de muziek. De avond begint om 20.11 uur en eindigt om 02.11 uur. Het evenement is gratis toegankelijk, voor de eerste 111 bezoekers is er een collectors' item.