Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Liempdse koren in gezamenlijk concert

Vier Liempdse koren traden zondag rond het middaguur op in multifunctionele accommodatie De Serenade aan de Oude Dijk.

Het Liempds Gemengd Zangkoor, dat volgend jaar het dertigjarig bestaansjubileum viert, nodigde KBO-koor De Vrolijke Noot, kerkkoor Cantate Domino en popkoor Voices uit voor een gezamenlijk optreden. Nadat die vier zanggroepen afzonderlijk van zich hadden laten horen, vertolkten de leden gezamenlijk 'Thank you for the music' van Abba.

FOTO BOVEN: KBO-koor De Vrolijke Noot was een van de vier Liempdse koren die zondag rond het middaguur optraden in De Serenade. (Foto: Daisy Renders).


Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Misintenties voor overl. ouders Pijnenburg- v.d. Heijden (verj); overl. ouders Brands- v. Roosmalen en dochter Marjet en Marinus.

MEDEDELINGEN

* Doopviering. Zondag wordt Jelte de Bresser gedoopt.

* Misintenties. De misintenties die vóór maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later arriveren, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met de naam en de datum van de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedeponeerd.

* Agenda. Zondag 12 november 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante.

* Bereikbaarheid. Pastor Harry v.d. Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter ad interim Chris Snik tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens 67 31 51 en Helma Rombouts, 67 25 94. Misintenties bij pastor Van den Tillaart (63 34 90) of Helma Rombouts (67 25 94). Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open tussen 10.30 en 11.30. Harry v.d. Tillaart, Emmy Heidkamp, Tonny Wagenaars of Jan v. Kasteren is dan aanwezig om mensen te woord te staan. Ook kunnen dan misintenties worden opgeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZONDAG 10.00 eucharistieviering ter gelegenheid van het feest van Sint-Willibrordus. Met medewerking van muziekvereniging Sint-Willibrordus, het Sint-Willibrordusgilde en het Essche Mannenkoor. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Na afloop van de viering is men welkom in dorpshuis De Es voor koffie, thee of limonade. Intenties voor Truus Verhoeven-Schoones (mgd); overl. fam. Kat- v. Hulten; overl. ouders Van der Zanden- v.d. Sande; Rien en Gerrit v. Brunschot (verj); overl. ouders Van Brunschot- v.d. Aker; Betsie Brus- De Wit; Annie Dobbelsteen-Kuijpers; overl. fam. Van Kerkoerle-Krekelberg; overl. fam. Van den Heuvel- v.d. Oetelaar; overl. fam. Van Bragt en Ted Kempers; overl. fam. Timmermans; Joke v.d. Besselaar; Jan en Annie Dobbelsteen-Kuijpers; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De enveloppen met misintenties mogen in de brievenbus van de voormalige pastorie. Telefonisch doorgeven kan via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

DONDERDAG Allerzielen, 19.00 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor de overleden parochianen van het afgelopen jaar; Cor v.d. Rijdt- v. Grinsven; voor de levende en overl. leden van gilde Sint-Joris & Sint-Catharina; voor de levende en overl. leden van gilde Sint-Anthonius & Sint-Sebastiaan; Jan Troeijen en Sien Troeijen- v.d. Eerden; Hendrikus en Gerdina v.d. Eerden-Vorstenbosch. Na de viering van Allerzielen worden de nabestaanden uitgenodigd het kruisje van hun dierbare overledene op te halen.

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Wilhelmina Schellekens- v. Kasteren; overl. fam. Van Kempen- v. Eindhoven; Mariet Groenendaal-Schepens en haar zoon Wil; Adrianus de Vroom en Cornelia de Vroom/Pijnenborg.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Gravenzegening. Zaterdag 4 en zondag 5 november worden op beide begraafplaatsen schalen met wijwater en palmtakjes gezet , zodat men zelf de graven kan zegenen.

* Bloemen. Zondag 5 november komen beide Gemondse gilden om 10.30 bijeen op begraafplaats De Hogert. Zij brengen dan een bloemetje bij de overleden gildebroeders en -zusters.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst, geleid door mevr. ds. C. Terlouw uit Boxtel met medewerking van de Cantorij. In de dienst wordt afscheid genomen van Nettie Wassenaar als scriba en zal Margré Schoondermark worden bevestigd. Voor de kinderen is er een korte Paks; zij komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst in De Schakel. Organist is Ko Suurmond.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Boxtel

Gerarduskalender

De Gerarduskalender, onder het motto 'Elke dag een beetje spirit!' uitgebracht door klooster Wittem, is een scheurkalender met elke dag op de voorkant een spreuk die opbeurt of aanzet tot nadenken. Op de achterkant staan afwisselend moppen, gedichten, bezinningsteksten, puzzels en informatie over verschillende onderwerpen. Belangstellenden kunnen een kalender kopen bij H. Queens, Parallelweg Noord 34 in Boxtel, telefoonnummer (0411) 67 33 88 of de familie Cloin, Kapelstraat 21 Liempde, 63 24 41.

Boxtelse Cantorij

De Boxtelse Cantorij onder leiding van Wil Barten geeft zondag 5 november een concert in de protestantse kerk aan de Helmondseweg in Deurne. De Cantorij heeft gekozen voor muziek met de thema's liefde, leven en dood. Muziek van Josquin, Clemens non Papa en componisten uit de Engelse renaissance passeren de revue. Het concert begint om 16.00 uur, de entree bedraagt 7,50 euro.

Lezing Ars Vivendi

Cultureel genootschap Ars Vivendi organiseert zondag 19 november om 14.00 uur in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat een lezing door Anna van Suchtelen over haar onlangs verschenen boek 'Versailles aan de Schelde'. Kaarten à 7,50 euro (inclusief hapje en drankje) zijn te bestellen via e-mailadres arsvivendi@home.nl.