31e ZONDAG DOOR HET JAAR • 4-11 NOVEMBER

HEILIG HART
PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat het nummer dat voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens op de website www.heilighartparochie.nl. De parochie is ook te vinden via Facebook.

* Uit de agenda. Pastoraal centrum: maandag 19.00 eerste werkuur vormelingen; woensdag 09.00 werkgroep gezinsviering; 19.30 uur bijeenkomst contactpersonen. Koetshuis: donderdag 15.30 Kom en Zie.

* Zondagsliturgie. Dit weekend wordt de 31e zondag door het jaar gevierd met als motto 'Uit de ene Vader'. Er zijn veel regels, wetten en voorschriften. Of ze nu een maatschappelijke achtergrond hebben of van religieuze signatuur zijn: hoe handel je juist? Veel hangt af van de interpretatie, van de jurisprudentie zo je wilt. Handel je slechts op basis van wetten of op basis van voorbeelden van mensen? In het laatste geval is je handelen relationeel, je werkt vanuit een relatie en met het oog op gezonde verhoudingen tussen mensen. Op verbondenheid tussen mensen.

* Liturgische kalender. Zaterdag: heilige Carolus Borromeüs. Maandag: alle heilige verkondigers van het geloof in deze streken. Dinsdag: heilige Willibrord, bisschop, patroon Nederlandse kerkprovincie. Donderdag: Kerkwijding Sint-Jan van Lateranen. Vrijdag: heilige Leo de Grote, paus en kerkleraar.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Doop. Zondag wordt Bram van den Boogaard gedoopt. Dat hij uit mag groeien tot een goed en gelukkig christen.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 stille mis; 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor. Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Deutsche Messe van F. Schubert.

* Orgelprogramma. Karg-Elert: Festliche Musik alla Händel; Fauré: Benedictus; Zelenski: Allegro maestoso.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Mirjam van Heerebeek- v.d. Meulengraaf (jgt); Ties v. Pinxteren (jgt); overl. ouders Van Uitert- v. Doorn en hun dochters Marjan en José en overleden ouders Van Doorn- v. Esch en hun kleinkinderen Annet en Patrick; Mien v. Pinxteren- v. Roosmalen (mgd); Riek Welvaarts-Verhagen (mgd); overl. ouders Van de Sande-Brok; bijzondere intentie Harrie de Bresser; levende en overledenen fam. Verhulst (Allerzielen).

ZONDAG 09.00 Henk en Roelie Plageman en zoon André. 10.30 ouders De Bresser-Schoenmakers en zoon Lambertus (jgt); Anneke v.d. Meijden- v. Zeeland (jgt); Gerard en Engelien Vogels (jgt); Hetty v.d. Eerden (mgd); overl. ouders Sjef en Thea Bekkers-Cremers (mgd); overl. ouders Oerlemans- v.d. Vleuten; Hub en Hélène Oerlemans-Merkelbach; Jeroen Oerlemans; uit dankbaarheid; overl. KBO-leden Boxtel-Oost; Renze de Waal; Joop Veraart; overleden ouders Van der Sloot-Valks en kinderen.

MAANDAG 09.00 alle parochianen.

DINSDAG 09.00 alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 alle parochianen.

MEDEDELINGEN

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise


Toneelvoorstelling

Saskia van Eijk, onderwijzers aan de Angelaschool, speelt in haar vrije tijd toneel. Met de groep Basta speelt zij zondag 19 november nog twee keer het stuk 'Lang en gelukkig' van Don Duyns. De voorstelling is om 15.00 en 20.00 uur te zien in Pand P aan de Leenderweg 65 in Eindhoven. Kaarten zijn te bestellen via www.bastatoneel.com.

Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Misintenties. Wie een misintentie op wil geven, kan de envelop gebruiken die hiervoor achter in de kerk klaarligt. Vermeld daarop de naam van degene waarvoor de intentie bedoeld is en eventueel de reden van de intentie. Tevens eigen naam en adres vermelden. De bijdrage voor een intentie bedraagt 12 euro. De enveloppe dient twee weken van tevoren in de brievenbus Duinendaal 2 te zijn gedeponeerd zodat de intentie vermeld kan worden in de kerkberichten.

* Concert. Zondag vindt een concert plaats van Het Strijps Kamerkoor. Voorafgaand is om 15.00 een lezing door Henri Oosthout. Het optreden duurt van 16.00 tot 17.00. Kaartjes kosten 15 euro (17,50 euro inclusief lezing) en zijn verkrijgbaar achter in de basiliek.

* Willibrordusviering Luissel. Zondag wordt ter ere van Sint-Willibrordus om 14.00 een gebedsviering met kinderzegen gehouden in de kapel van de buurtschap Luissel. Na het bidden, zingen en de zegen mogen de kinderen een kaarsje ontsteken. Na afloop is Luisselse koek te koop.

* Gebedsdiensten kerkhoven. Zondag worden om 15.00 de jaarlijkse gebedsdiensten voor overledenen gehouden op het Heilig Hartkerkhof, Sint-Petruskerkhof en de begraafplaats Munsel.

* Collecte. Komend weekeinde wordt de jaarlijkse collecte gehouden voor het oecumenisch werk van de Sint-Willibrord/Anthanasiusvereniging. Achter in de kerk staan daarvoor groene bussen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; Ad v.d. Meijden (verj).

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 09.30 eucharistieviering met kapelaan Geoffrey de Jong (voorganger en preek) en zang door het Sint-Janskoor. Intenties voor Wil en Gon Smits-Smetsers (gef.jgt); Johannes en Catharina v. Alphen-Schoenmakers en zoon Antonius (gef.jgt); Marietje v.d. Broek-Schoemacher (jgt); Theo v.d. Laar (mgd); Mien Schepens- v.d. Velden (mgd); Piet en Jes v.d. Wiel-Meuws (verj); Jo, Annemarie en Bert Braken (verj).

MAANDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie voor het welzijn van alle parochianen. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong.

DONDERDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie voor Wil en Gon Smits-Smetsers (gef.mis); Christianus en Petronella Smulders. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong.

MEDEDELINGEN

* Allerzielen. Hedenavond, donderdag 2 november worden om 19.00 de parochianen herdacht die sinds Allerzielen 2016 zijn overleden.

*Aandacht voor zieken. Men kan hiervoor terecht bij het pastoresteam (67 22 15) en/of De Zonnebloem afdeling Liempde, 06-24 61 44 30.

* Welkom in de pastorie. Elke zaterdag tussen 10.30 en 11.30 staat de pastoriedeur open en kunnen belangstellen binnenlopen voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie à 12 euro.