Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Jaron?

Op diverse plekken gingen de voorbije dagen kinderen in allerlei enge uitmonsteringen langs de deuren om onder het Engelstalige 'dreigement' trick or treat mensen snoep af te troggelen. Natuurlijk op een speelse wijze. Dat dan weer wel. Jaron Hoenselaars (11) ging dinsdag in zijn buurt op pad. Na afloop had hij liefst drieënhalve kilo snoepgoed bijeengebracht. Voor het goede doel...

Hoi Jaron, wat zie jíj er vreemd uit vanavond? ,,Het is toch Halloween, weet je dat niet? Dan ga je verkleed langs de deuren om mensen schrik aan te jagen. Ik heb mezelf verkleed als Frankenstein. Vind je het niet geslaagd?"

Oh, je bent een dubbelganger Frankenstein! Brrr... ,,Het is niet echt hoor. Ik bel bij de buren aan of ze wat snoepjes willen schenken. Ik eet dat niet allemaal zelf op, want dan krijg ik buikpijn. Alles wat ik ophaal, schenk ik aan de Voedselbank. Er zijn genoeg kindjes die bijna nooit iets lekkers krijgen. Hopelijk gebeurt dat wel met de opbrengst van mijn actie."

Ging je al vaker met Halloween op pad? ,,Nee, dit is het eerste jaar. Maar ik vind het erg leuk en denk eraan om het volgend jaar weer opnieuw te doen. En dan schenk ik de snoepjes weer aan de Voedselbank."

Wat vinden jouw klasgenootjes ervan dat je deze inzameling houdt? ,,Ik zit in groep acht van basisschool De Vorsenpoel en de kinderen in mijn klas vinden het hartstikke leuk. Ze hebben ook snoepjes meegebracht naar school. Sommigen namen een volle zak mee. Alles bij elkaar was het goed voor anderhalve kilo. Tof hè?"

Moet jij eigenlijk niet op bed liggen? ,,Even kijken. Het is nu... kwart over zeven. Nee, dat is nog een beetje vroeg. Ik ga altijd rond kwart voor negen naar bed, dus kan nog wel een halfuurtje door. Ik had de opbrengst morgenmiddag (woensdag - red.) eigenlijk willen aanbieden bij de Voedselbank, want dan zijn we vrij van school. Maar de Voedselbank is dan niet open. Dus ga ik donderdagmiddag na schooltijd."

FOTO RECHTS: Verkleed als Frankenstein ging Jaron Hoenselaars (11) dinsdagavond langs de deuren in de Sweelincklaan en omgeving. Tijdens Halloweentocht haalde hij snoep op dat is geschonken aan de Voedselbank. (Foto: Peter de Koning).