'Hopelijk lukt een ijsbaan in 2018 wel weer'

HENK VAN WEERT

Hij is duidelijk teleurgesteld. Maar opnieuw verlies draaien met Boxtel on Ice kan horecaondernemer Mark van de Moosdijk zich niet permitteren. En dus komt er in december geen overdekte schaatsbaan achter zijn lunchroom Meneer van Dommelen bij de Zwaanse Brug. ,,Maar ik geef de moed niet op en probeer het volgend jaar opnieuw."

Na afloop van de eerste editie van Boxtel on Ice gaf Van de Moosdijk begin januari in deze krant al aan dat bij een vervolg er aanzienlijk meer activiteiten op de ijsbaan nodig waren die geld zouden opleveren. Vanaf medio december 2016 vonden drie weken lang evenementen plaats op de kunstmatige ijsvloer in de feesttent. Maar die waren vooral op jeugd gericht en genereerden niet de horecaomzet waarop Van de Moosdijk hoopte om de exploitatie rond te krijgen. ,,Kijk, als ik break-even speel, is het eigenlijk al goed. Want de ijsbaan levert heel veel positieve reclame op."

NIET HAALBAAR

De horeca-uitbater vertelde dat hij zijn begroting voor Boxtel on Ice nagenoeg dicht, maar onlangs onverwacht werd geconfronteerd met het wegvallen van een grote sponsor. De tijd was te kort om nieuwe sponsors te vinden. Ook heeft hij nog gekeken of er in de kosten gesneden kon worden, maar dat bleek niet haalbaar. Daarom is deze week besloten dat de schaatsbaan dit jaar geen vervolg krijgt.

,,Ik ben nog met het gemeentebestuur in gesprek geweest om te kijken of het gat te dichten was. Vorig jaar kreeg ik een eenmalige bijdrage van 15.000 euro uit het economisch stimuleringsbudget en nog eens 5.000 euro extra die ik terug moest betalen als er winst gemaakt zou worden. Ook dit jaar bleek de gemeente bereid het initiatief met vijf mille te steunen, maar daarmee kon het financiële tekort niet worden gedekt", vertelde Van de Moosdijk gisteravond.

OPNIEUW PROBEREN

In december 2018 hoopt Van de Moosdijk wél weer een tijdelijke schaatsbaan te kunnen openen. ,,Het is duidelijk dat ik meer bedrijven moet vinden die Boxtel on Ice willen sponsoren. Daar wil ik tijdig mee beginnen."