FNV MAAKT GEEN UITZONDERINGEN

'We willen geen enkele vrijwilliger tekort doen'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Spijtig. Zo noemt vakbondsbestuurder Gea Lotterman van Belastingservice FNV het besluit van de Boxtelse afdeling om definitief te stoppen met het jaarlijkse invulpunt in gemeenschapshuis De Walnoot. ,,Ik heb heel veel respect voor de vrijwilligers en hun inzet. Ons beleid zegt niets over de waardering die ik voor hen heb."

Na de FNV-fusie in 2015 kwam aan het licht dat een aantal vrijwilligers van de Belastingservice geen lid is van de vakbond. ,,Het gaat hier echter om een dienstverlenend pakket van en voor leden. Dat is altijd zo geweest, de verschillende afdelingen gaven hier echter hun eigen interpretatie aan. Dat verdient geen schoonheidsprijs, maar we kunnen niet anders dan eisen dat iedere vrijwilliger lid is. Invullers die niet zijn aangesloten bij de FNV, zijn niet verzekerd. Ik kan me niet herinneren dat het eerder voorkwam, maar stel je voor dat er een fout in een belastingaangifte wordt gemaakt door een vrijwilliger die geen lid is?"

De Boxtelse vrijwilligers hebben afgelopen weekeinde een e-mail verstuurd naar de vakbondsbestuurder waarin ze aankondigen te stoppen met de service. ,,Uiteraard heb ik iedereen bedankt voor


Lichtjes op Kleine Aarde

Op een nieuwe wijze invulling geven aan de jaarlijkse herdenking van dierbare overledenen op Allerzielen. Dat is het doel van de Boxtelse stichting VanOndersteBoven tijdens 'Lichtjes op De Kleine Aarde', donderdag 2 november vanaf 19.30 uur. De bijeenkomst wordt onder meer opgeluisterd door kamerkoor Ratatouille; voorts worden verhalen verteld en namen van dierbaren genoemd. Op de vijver worden kaarsjes te water gelaten. Na afloop is er een samenkomst in het bezoekerscentrum van De Kleine Aarde aan het Klaverblad. Deelname is gratis.

zijn inzet en dat ik het besluit heb te respecteren. Ik snap de boosheid, maar ik doe onze huidige vrijwilligers die wel lid zijn, tekort als ik uitzonderingen maak. En dat willen we niet." Enkele invullers zien er geen heil in om lid worden van de FNV, omdat ze er geen meerwaarde in zien en enkel contributie zouden betalen om vrijwilligerswerk te verrichten. ,,Dat vind ik een eenzijdige benadering", aldus Lotterman. ,,De FNV heeft meer te bieden. Denk alleen al aan de scholing die de vrijwilligers krijgen. Die wordt bekostigd vanuit de contributiegelden."

MEERDERE PLEKKEN

Ondanks dat de Boxtelse afdeling ermee stopt, blijft de FNV Belastingservice beschikbaar voor mensen uit de gemeente die er gebruik van willen maken. Lotterman: ,,Ieder FNV-lid kan een afspraak maken. De dienstverlening wordt op meerdere plekken aangeboden."


Postcode Loterij:
tien Boxtelaren
in de prijzen

Tien inwoners van de Boxtelse straat Vorsenpoel zijn zaterdag in de prijzen gevallen bij de Postcode Loterij. Op het onderdeel 'Buurt-Ton', een wekelijkse prijs van 100.000 euro, kwam 5283 ZJ als winnende postcode uit de bus.

De verdeling van het geldbedrag is afhankelijk van het aantal loten per huishouden. Een winnaar streek 28.571 euro op, terwijl een ander huishouden 14.285 euro kreeg bijgeschreven op de rekening. Acht mensen ontvingen 7.142 euro.

Het is de tweede keer dit jaar dat Boxtel in de prijzen viel. In februari verdeelden zes inwoners van de Charpentierstraat een miljoen euro met elkaar .