Afbeelding
Foto: marria

Magere Josjes op komst!

De werkgroep Senior Vriendelijk Kindlint is al geruime tijd in gesprek met ouderen en ouders van de schooljeugd. Samen maken we een veilige route door de wijk. Hiervoor zijn Magere Josjes in de maak. Dat zijn grote markeringspalen in oranje en koningsblauw met signaalstrips en bovenop een haantje. Zij zullen veilige oversteekplaatsen in onze wijk aangeven. Zo maken we een seniorvriendelijk kindlint.

Drie palen hebben al een bestemming. Twee komen er bij de zebraovergang aan de Baanderherenweg, de derde komt in de Van Beekstraat bij Soussie. Voor de overige vijf zijn we nog de meest logische bestemming aan het zoeken. Daarom gaan we nog een keer het traject met de schooljeugd bekijken om de beste route te vinden. Er zijn vele wegen die naar school en naar de winkels leiden, maar wat is nu de meest gebruikte route? Daar moeten we samen nog uitkomen. Op dit moment liggen de palen bij het straalbedrijf en wachten daar op hun kleurtjes. In totaal komen er acht Magere Josjes. De gemeente zal zorgen dat ze goed geplaatst worden.
De route moet ook op een andere manier veilig zijn en we hebben het dan over de stoepen, losliggende tegels, onoverzichtelijke oversteken, stoepranden, obstakels op de weg, geparkeerde auto's, allemaal lastige obstakels voor senioren en mensen die slecht ter been zijn. Samen met de gemeente kijken we op welke plekken het nog anders en beter kan en gaan we die plekken ook verbeteren. Leerlingen van Helicon gaan eind dit jaar aan de slag om stoepen weer goed begaanbaar te maken. Voor hun is dat een onderdeel van hun opleiding.
Met de kinderen kijken we ook hoe hun looproute behalve veilig en duidelijk ook nog leuk kan zijn. Als er leuke ideeën zijn, laat het maar weten.
Om onze wijk veilig te maken zijn palen en een lint niet voldoende. We roepen daarom iedereen op de palen als signaal te zien en het rijgedrag daarop aan te passen. Dan pas wordt onze wijk veiliger voor jong en oud.