AANDACHT VOOR LICHTVERVUILING

Wandelen tijdens Nacht van de Nacht

Nederland behoort tot de meest verlichte landen op aarde. Het overvloedige licht verstoort de nachtelijke natuur en kost veel energie. Om aandacht te vragen voor slimmer en spaarzamer lichtgebruik, vindt zaterdag 28 oktober de Nacht van de Nacht plaats. Duizenden lichten gaan uit en overal zijn er nachtactiviteiten. Zoals nachtelijke wandelingen op landgoed Haanwijk en in natuurgebied Kampina.

Speuren naar nachtvlinders en insecten en luisteren naar het 'klikken' van vleermuizen. Dat is vanaf 20.00 uur mogelijk op landgoed Haanwijk in Sint-Michielsgestel. Brabants Landschap doet hier graag aan mee en organiseert in samenwerking met Natuurgroep Gestel een boswandeling voor jong en oud over het perceel. Bij helder weer worden telescopen opgesteld om de sterrenhemel te bekijken. Deelname aan de wandeltocht is kosteloos, na afloop wordt koffie, thee en warme chocolademelk geserveerd. Aanmelden voor de activiteit is mogelijk via e-mailadres natuurgroepgestel@planet.nl.

IVN Oisterwijk

In natuurgebied Kampina vindt tijdens de Nacht van de Nacht ook een wandeling in het donker plaats. Vertrekpunt om 19.30 uur is de kruising van de Posthoornseweg en de burgemeester Van den Oeverstraat in Oisterwijk. Aanmelden is niet nodig; de wandeling is ook geschikt voor kinderen.

Kijk voor alle activiteiten die worden georganiseerd in de regio op de website www.nachtvandenacht.nl.