Afbeelding
Foto:

APP VINTUT VANAF NU TE DOWNLOADEN

Ontdek Boxtel tijdens wandeling met quizvragen

MARIËLLE WIJFFELAARS

,,Nu zijn we écht los." Initiatiefnemers Kiske de Leest (The Brain) en Maarten de Kroon (Document Ready) gaven dinsdagmiddag officieel groen licht aan de app Vintut in Boxtel. De app is sinds dat moment voor iedereen te downloaden op de mobiele telefoon. Met Vintut kunnen deelnemers een wandeling maken door het centrum van Boxtel en ondertussen vragen beantwoorden. En natuurlijk zijn er ook leuke prijzen te winnen.

De Kroon benaderde De Leest met het idee om gezamenlijk een app voor het centrum van Boxtel te lanceren. De Leest heeft veel ervaring in het samenstellen van quizzen met zijn bedrijf The Brain, De Kroon richt zich meer op de technische ontwikkeling. Door hun krachten te bundelen ontstond het idee voor Vintut in Boxtel. Tijdens een wandeling krijgen gebruikers allerlei vragen voorgeschoteld. Ze lopen hierbij langs winkels, horeca en bijzondere gebouwen. Beantwoorden ze een vraag goed, dan ontvangen deelnemers bijvoorbeeld een kortingscoupon van de deelnemende locatie.

BEST LASTIG

Met de app willen de initiatiefnemers ervoor zorgen dat er meer mensen naar het centrum komen. ,,Het is een laagdrempelige manier om mensen te trekken", denkt De Leest. ,,Dankzij de vragen leren ze ook nog eens meer over Boxtel en het spelelement maakt het nog interessanter." De Kroon vult aan: ,,Mensen zijn best competitief en willen uiteindelijk de hoogste score halen bij het beantwoorden van de vragen. Ook worden ze direct beloond met kortingsbonnen van ondernemers."

Om de app aantrekkelijk te houden voor iedereen, worden de vragen regelmatig ververst. Ook rouleren de vragen, op die manier blijft het spel uitdagend voor elke speler én kunnen deelnemers meerdere keren meedoen.

Vintut in Boxtel kreeg een financiële bijdrage van de gemeente Boxtel vanuit het economisch stimuleringsbudget. ,,Deze creatieve app trekt meer mensen naar het centrum. Ook ontstaat er contact tussen ondernemers, inwoners en toeristen", stelt wethouder Peter van de Wiel.

De wethouder was dinsdag een van de eersten die de app Vintut in Boxtel downloadde. De vragen vielen hem nog best een beetje tegen. ,,Het is eigenlijk best wel lastig", oordeelde Van de Wiel. ,,Het competitie-element zit er duidelijk wel in, want ik hoop toch wel hoog in het klassement te komen."

Ook meespelen? Download dan de app. Meer informatie: www.vintutinboxtel.nl.

FOTO BOVEN: Tijdens het spel kunnen schildjes worden verzameld. Deze zijn weer goed voor de plaats in het klassement.