Wekelijks spelen de teams in de BRTC wedstrijden in het clubhuis van Taverbo-Sabo aan de Voetboog in Boxtel. (Archieffoto: Peter de Koning).
Wekelijks spelen de teams in de BRTC wedstrijden in het clubhuis van Taverbo-Sabo aan de Voetboog in Boxtel. (Archieffoto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

HORNTREFFERS EN TAVERBO-SABO 1 VERPLETTEREN TEGENSTANDERS

Twee monsterzeges voor teams BRTC

TAFELTENNIS

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) hebben De Horntreffers en Taverbo-Sabo 1 hun tegenstanders een fikse nederlaag bezorgd. Beide teams wonnen hun partij met 9-1. De Horntreffers stoomde hiermee door naar de eerste plaats van het klassement en nam deze positie over van De Firma Fotografie.

In de BRTC verandert de ranglijst nog elke week en zijn de verschillen klein: de nummer één heeft slechts vijf punten meer dan de nummer vijf. De wedstrijd tussen De Horntreffers en De Firma Fotografie mondde uit in een teleurstellende uitslag voor de toenmalige koploper. Alleen Stef Schellekens (De Firma Fotografie) wist van Wim van Aarle te winnen en zette daarmee het enige punt voor zijn team op het formulier. Met een verpletterende 9-1 overwinning nam De Horntreffers de koppositie over.

NIET MEER ONGESLAGEN

Taverbo-Sabo 1 kwam in actie tegen De Dommel en noteerde ook een overwinning van 9-1 op de tegenstander. Ad de Man (De Dommel) was tot nu toe als enige speler ongeslagen, maar in zijn partij tegen Ronald van Dael raakte hij deze titel kwijt. Hij scoorde nog wel een punt tegen Cees Hems, maar daar bleef het voor De Dommel ook bij. Taverbo=Sabo 1 kwam dankzij deze overwinning op nummer drie in het klassement terecht.

Taverbo-Sabo 3 nam het tegen de clubgenoten van Taverbo-Sabo 2 op. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd waarin Joop van Eijk (Taverbo-Sabo 2) een sterke partij speelde door twee enkelspelen te winnen. De eindstand kwam uit op 6-4 inhet voordeel van Taverbo-Sabo 3.

Diezelfde uitslag was er ook in de wedstrijd tussen Rotsvast en Taverbo-Sabo 4. Erik van der Schoot was namens Rotsvast weer goed voor drie punten. Maar omdat ploeggenoten Bart Theeuwes en Geerta Pluut alleen het dubbelspel wonnen, was de winst voor Taverbo-Sabo 4.

Programma week 44

De Dommel - De Horntreffers

Grand Café Rembrandt - Taverbo-Sabo 4

Rotsvast - Taverbo-Sabo 3

Taverbo-Sabo 1 - Taverbo Sabo 2