Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

DAG VAN HET FRUIT OVERTREFT VERWACHTINGEN ORGANISATIE

Fruit trekt 400 bezoekers naar Liempdsen Herd

PÅL JANSEN

Onder de trap, op de tafel, bij de balie. Zondag lag er óveral fruit in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 in Liempde. De Dag van het Fruit was het eerste evenement in de monumentale boerderij sinds de heropening begin oktober. ,,Er waren circa vierhonderd bezoekers, dat overtrof onze verwachtingen", vertelt Jeanne van den Boom van stichting Fruitcultuur Brabant.

Honderdvijftig à tweehonderd, op zoveel bezoekers was ongeveer gerekend. ,,We hoopten op driehonderd, maar ik lag er 's nachts ook wakker van dat er maar vijf man zouden staan", aldus ook een enigszins opgeluchte Van den Boom.

Lezingen, snoeidemonstraties en vooral het zogeheten determineren van fruitrassen waren populair. De bezoekers namen circa tweehonderd verschillende vruchten mee en een pomoloog (fruitdeskundige) stond klaar om de herkomst te bepalen. ,,Niet alles kon hij benoemen. Hij onderzoekt thuis de rest en de mensen krijgen daar nog bericht over", vertelt Van den Boom.

Dankzij het succes wordt er bij stichting Fruitcultuur Brabant nagedacht over een nieuwe editie. Van den Boom: ,,Het is zeker voor herhaling vatbaar."

FOTO ONDER: Dag van het Fruit brengt onverwacht veel bezoekers naar Liempdsen Herd. (Foto: Gerard Schalkx).