Afbeelding
Foto:

NIEUW 'RESTAURANT' IN GEMONDE

AKIEH buigt taaie kost
om tot smakelijk menu

WENDY VAN LIJSSEL

Hij is financieel planner, gevolmachtigd agent, adviseur in pensioenen, hypotheken, inkomen, vermogen, kredieten, schade- en zorgverzekeringen. Aan deze opsomming mag Alwien Geerts van Geerts Adviesgroep uit Gemonde sinds kort ook 'chef de cuisine' toevoegen. Hij opende namelijk recent restaurant AKIEH in het dorp en lanceerde een verrassende menukaart met zijn specialiteiten en die van zijn personeel...

Het woud van verzekeringen, jaarrekeningen, de hypotheek, pensioen, omzet- of inkomstenbelasting en het aanvragen van toeslagen. De meeste mensen staan niet direct te juichen en springen als het om zaken op financieel gebied gaat. ,,Het wordt gezien als noodzakelijke droge en taaie kost", weet directeur Alwien Geerts van het gelijknamige adviesbureau. Zijn bedrijf is een van de weinige organisaties in Nederland die alle vergunningen en vereiste papieren in huis heeft op het gebied van financiële administratie.

Geerts bedacht een ludieke actie om de taaie kost om te buigen naar een gevarieerd lekker en goed te verteren 'driegangendiner' waar iedereen eigenlijk naar hartenlust zijn eigen ingrediënten aan kan toevoegen of uit kan halen. Terwijl Geerts zich over de menukaart boog, liet hij in het dorp links en rechts al weten een restaurant te openen. ,,Het was groot nieuws en zong behoorlijk rond in Gemonde", lacht Geerts. Hij stelde de menukaart samen en zal als chef dit en komend jaar nog in de keuken staan.

Die keuken is echter niet meer of minder dan zijn eigen Geerts Adviesgroep. De menukaart laat overzichtelijk en in 'gewone mensentaal' een overzicht zien van wat het bedrijf doet. Het voorgerecht wordt daarbij opgediend als intakegesprek, de hoofdgerechten zijn verdeeld in verzekeringen, administratie en bankzaken en het nagerecht is een compilatie van dit alles.

Geerts haalde al vaker dit soort stunts uit. ,,Eerder hebben we eens een babykamer ingericht en deelden we beschuit met muisjes uit. Ook maakten we eens een enorm bordspel. Allemaal bedoeld om wat we doen op een leuke manier onder de aandacht te brengen. Dat is met restaurant AKIEH, oftewel Alle Kennis In Een Hand, ook weer gelukt." Lachend: ,,Iedereen is welkom om bij ons te komen tafelen. Er staan dertig ervaren en professionele mensen in de bediening klaar."

FOTO ONDER: Een ludieke actie van eigenaar Alwien Geerts van Geerts Adviesgroep: hij heeft een zogenaamd restaurant geopend met een financiële menukaart. (Foto: Wendy van Lijssel).