Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

'SAMEN PROOSTEN OP MUZIEK DIE IEDEREEN AANSPREEKT'

Oktoberfest Boxtel smaakt naar meer

Gemoedelijkheid. Verbroedering. Samen proosten. Het zijn volgens Luuk Hendriks uit Boxtel dé kernbegrippen om het succes van de zo populair geworden Oktoberfesten te omschrijven. ,,En natuurlijk een muziekstijl waar iedereen zich in kan vinden." De Duitse schlagers die tot voor enkele jaren 'not done' waren, zeker bij jongeren, gaan erin als zoete koek. Dat bleek ook vrijdag- en zaterdagavond in de feesttent op het parkeerterrein bij eetcafé De Oude Ketting.

Hendriks heeft samen met deejay Mike van Dijk en de horecaondernemers William en Riekske van Dinther dit jaar de stichting Oktoberfest Boxtel opgericht. ,,Ik heb al vijf keer het wereldberoemde Oktoberfest in München bezocht en raakte helemaal enthousiast. Zoiets zouden we ook in Boxtel moeten krijgen, vond ik." Hij besprak hij zijn idee met Van Dijk en het echtpaar Van Dinther en die waren wel te porren voor het evenement.

POLONAISE

De vier organisatoren kijken met tevredenheid terug op de eerste editie. ,,Het was van meet af aan één groot feest. Om kwart over zeven vond de eerste polonaise al plaats", glundert Hendriks. Hij vervolgt: ,,Een Oktoberfest geeft plezier aan jong én oud. Jongeren van 18 jaar zie je proosten met 65-plussers. Gewoon prachtig om te zien en mee te maken."

Wat betreft de organiserende stichting blijft het niet bij deze ene keer. ,,Natuurlijk gaan we nog evalueren met de gemeente, politie en brandweer. En daarbij nemen we ook de reacties mee van de mensen die vooraf een tafel reserveerden; hen benaderen we per mail om feedback te leveren", vertelde Hendriks na afloop. Het stichtingsbestuur heeft echter tijdens de twee feestavonden louter positieve reacties gekregen. ,,Ook van omwonenden. Hen hadden we uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en verschillende van hen zijn ook geweest en waren enthousiast."

Vooraf had een van de buurtgenoten bezwaar gemaakt tegen de komst van het Oktoberfest, onder meer uit vrees voor geluidsoverlast. ,,Daarom hebben we het geluidsniveau voortdurend gemonitord met onze apparatuur", aldus Hendriks.

SCHLAGERS

Verdeeld over twee avonden genoten zo'n negenhonderd mensen met volle teugen van het schlagerrepertoire dat De Aggemarvanhuisaf Band speciaal voor deze gelegenheid had ingestudeerd. Het Boxtelse feestorkest begeleidde in enkele nummers zanger Gerlof Trommelen. Tot middernacht vervolgde de in Oktoberfesten gespecialiseerde band Die Partyhosen uit Aarle-Rixtel het programma. Wethouder Peter van de Wiel sloeg vrijdag om klokslag zeven uur het eerste vat bier aan.

BOVENSTE FOTO: Duitse feestmuziek is momenteel ongekend populair bij jong en oud. De eerste editie van het Boxtelse Oktoberfest op het parkeerterrein bij eetcafé De Oude Ketting verliep vrijdag en zaterdag zonder problemen.

Boxtel

Halloweendisco

Een griezelige disco beleven? Gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat vormt zaterdag 28 oktober het decor voor de Halloweendisco van de Rotskidzz. De activiteit vindt plaats tussen 19.00 en 21.30 uur. Entree is vier euro inclusief drinken en iets lekkers.


CABARET-AVOND OP DONDERDAG 2 NOVEMBER

René van Meurs 'belooft niks' in Podium Boxtel

Stand-upcomedian, tekstschrijver en cabaretier René van Meurs staat op donderdag 2 november in Podium Boxtel met de try-out 'Ik beloof niks'. En dat doet hij dan ook niet...

De afgelopen tijd heeft Van Meurs van alles meegemaakt waar hij het publiek graag over vertelt. Dingen die hij echt moet delen en dingen die mensen echt moeten horen. Het zou zomaar weer een avond vol mooie verhalen, rake grappen en een flink tempo kunnen worden, maar de cabaretier belooft niks. Mogelijk komt er zelfs improvisatie in zijn show voor. ,,Laten we in ieder geval één ding afspreken: jullie zijn allemaal op tijd in het theater en ik doe de rest." Dat is de laatste belofte die Van Meurs doet...

Kaarten à 16 euro zijn te koop via www.podiumboxtel.nl, Hebbes (Markt), bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat), Jumbo in winkelcentrum Oosterhof en drogisterij Bewust Beter (Nieuwstraat, Liempde).

FOTO RECHTS: Cabaretier René van Meurs. (Foto: Anne van Zantwijk).

De Aggemarvanhuisaf Band had een speciaal repertoire met schlagers ingestudeerd. (Foto's: Gerard Schalkx).
Afbeelding