Lezing edelhert in Liempdsen Herd

Ze huppelen al een tijdje rond, hebben zelfs al vier kalveren voortgebracht en ook de zogeheten bronst vond al plaats: de edelherten hebben van natuurgebied De Scheeken al hun eigen stek gemaakt. Welke kennis en ervaringen zijn er opgedaan met de 'koning van het Groene Woud'? Maandagavond 30 oktober vertelt Bram Houben van ARK Natuurontwikkeling hierover in D'n Liempdsen Herd.

Een aantal herten is gechipt waardoor Brabants Landschap en ARK Natuurontwikkeling, die het edelhert ongeveer een half jaar geleden opnieuw introduceerden in Het Groene Woud, de leefpatronen van de roedel goed konden volgen.

Tijdens de lezing wordt meer verteld over de ervaringen met de edelherten en praat Houben geïnteresseerden bij over de bouw van de natuurbrug over de spoorlijn tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven, waardoor groot én klein wild over kunnen steken en een groter leefgebied tot hun beschikking hebben. Lees ook bovenstaand artikel over een informatiebijeenkomst over de natuurbrug.

De lezing vindt plaats in het bezoekerscentrum aan de Barrierweg 4 in Liempde. Inloop is aanvang 19.15 uur, de lezing begint rond 19.45 uur.