Afbeelding
Foto: Hans Verberk

BOXTELS TOERNOOI OP BANEN DIE BRAECKE EN LTV MUNSEL

Tenniskampioenschap in volle gang

De vier plaatselijke tennisverenigingen, LTV Munsel, De Merletten en Die Braecke in Boxtel en De Peppelieren in Liempde, houden traditioneel twee weken lang de Boxtelse tenniskampioenschappen. 355 spelers schreven zich in voor het evenement. Voor het eerste vindt het toernooi gelijktijdig plaats voor jeugd en senioren. Het kampioenschap beleeft zijn 28e jaargang en heeft Veldsink/De Lind Adviesgroep als hoofdsponsor.

Zondag 5 november vinden de finales plaats. Die dag wordt duidelijk wie de opvolgers worden van Jeroen van Beers en Judith Schoemacher, die vorig jaar gekroond werden tot Boxtelse tenniskampioenen. Het toernooi trok toen bijna vierhonderd tennissers die in 37 enkel- en dubbelcategorieën om de winst streden op de banen van LTV De Peppelieren en Die Braecke.

FOTO BOVEN: Het eerste duel van het Boxtels tenniskampioenschap werd zondag op de banen van LTV Munsel gespeeld tussen dubbelpartners Mark van der Eerden (voorgrond) en Manuela Schoenmakers tegen Manon Welvaarts en Rik Zeldenrust. Welvaarts en Zeldenrust trokken met 7-5, 0-6 en 6-3 aan het langste eind. Het toernooi duurt twee weken en vindt plaats bij Die Braecke en Munsel; de finales vinden plaats op 5 november. (Foto: Hans Verberk).


Handbalmannen HCB '92
op zoek naar versterking

Begin maart is de Boxtelse handbalvereniging HCB '92 gestart met de werving van nieuwe leden om vóór de zomervakantie weer een herenteam te hebben. Dit doel werd bereikt. Toch kan de ploeg nog wel wat versterking gebruiken.

Mannen vanaf 20 jaar oud die zin hebben om op recreatieve basis een balletje te gooien, zijn welkom om op woensdagavonden aan te sluiten bij het team. Er wordt wekelijks getraind van 20.30 tot 22.00 uur in sporthal Pius X aan de Heidonk te Liempde. Het herenhandbalteam nodigt eens in de paar weken op de betreffende trainingsavond een team van een andere vereniging uit om een vriendschappelijke wedstrijd te spelen.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie mailen naar hcb92@handbal.nl.

Sport Kort

NK pokeren De Adelaar

Eén van de 55 voorrondes voor het Nederlands kampioenschap voor pokerteams (NKTP) wordt zaterdag 28 oktober vanaf 20.00 uur gehouden in partycentrum De Adelaar aan de Baroniestraat. Er wordt niet om geld gespeeld, maar puur om de eer. Inschrijven is mogelijk via www.onkpoker.nl.

Programma zaterdag 28 oktober

Speelfeest Geldrop HCG voor F-jeugd        10.00

Handbal Someren E1 - HCB'92 E1        10.00

Lido DC1 - HCB'92 DC1        10.45

Programma zondag 29 oktober

Lido DS1 - HCB'92 DS1        10.00

Zephyr/HCB'92 HC1 - Novitas HC1        09.50

Roef DS2 - HCB'92 DS2        11.00

Handbal Someren DA1 - HCB'92 DA1        11.15

Programma maandag 30 oktober

HCB'92 recr. - Aristos recr.        Pius X, 20.00


Ereplaatsen voor
leden TS Dekker

Taekwondo School Dekker (TSD) blijft internationaal goed presteren. Zondag werden weer verschillende gouden, zilveren en bronzen plakken behaald, ditmaal tijdens het Internationaal Taekwondo Toernooi Flanders Field in de Belgische plaats Tervuren.

Tijdens het onderdeel tuls, schijngevechten waarbij de beoefenaar belangrijke technieken zo goed mogelijk uitvoert, en bij het sparren (wedstrijden) werden volop medailles binnengesleept. Amy Bressers (tuls), Linda Beekmans en Tilila Marouche (sparren) wonnen een gouden plak. Jenthe Herbers, Kayleigh Belemans, Dinand Verhoeven, Jolijn van Eisden en Loubna Driouch behaalden zilveren bij het onderdeel sparren. Brons was er voor Dinand Verhoeven (tuls) en Amy Bressers (sparren). Bovendien bemachtigden de vrouwen van TSD bij het sparren voor teams de tweede plaats en eindigde de school verdienstelijk als derde in het totaalklassement. (Foto: TSD).

Afbeelding