DERDE EDITIE IN PODIUM BOXTEL

Vrienden van Boxtel Live brengt 'Rocking Stars'

Lionsclub Dommel & Aa organiseert zaterdag 18 november de derde editie van het gevarieerde, muzikale evenement Vrienden van Boxtel Live. Podium Boxtel is opnieuw gereserveerd voor een avondvullend muziekprogramma waarvan de opbrengst ten goede komt aan Buurtsport Boxtel en de Voedseltuin. Het thema van dit jaar is Rocking Stars.

Net als vorig jaar worden op twee plekken optredens verzorgd: in de theaterzaal en een kleinere ruimte van Podium Boxtel. In de grote zaal staan drie optredens gepland. Zo is de zeskoppige coverband Back in Business van de partij om bekende hits uit de jaren zestig, zeventig en tachtig te spelen. Mensen die van blues houden, komen aan hun trekken bij de Wildmen Bluesband. Deze muziekgroep werd in 2011 opgericht door de bekende Boxtelse gitarist en muziekdocent Jos de Wilde. En vanwege het succesvolle optreden van vorig jaar besloot de organisatie Dents 'n Friends opnieuw te vragen voor Vrienden van Boxtel Live. De formatie, die bestaat uit de familie Denteneer en enkele verrassende gasten, brengt verschillende hits ten gehore.

Singer-songwriter Dennis Wels is net als vorig jaar van de partij en treedt in de andere ruimte op met zangeres Rinka van Zundert. De in 2013 opgerichte Swanee Bridge Jazzband, bekend van optredens in grand café Rembrandt, verschijnt ook op het podium, evenals de Boxtelse band VanBakkus en De Band Van Vanavond, een nieuwe groep uit de regio.

Vrienden van Boxtel Live gaat om 20.00 uur van start. Kaarten kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl, Hebbes (Markt), bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat), Jumbo in winkelcentrum Oosterhof en drogisterij Bewust Beter (Nieuwstraat, Liempde). Het is ook mogelijk om speciale vipkaarten te kopen voor 37,50 euro per persoon. Mensen ontvangen dan extra consumptiebonnen en worden al om 19.00 uur ontvangen met een aangeklede borrel en een optreden van een special guest. Kijk voor meer informatie op www.lionsclubdommelenaa.nl.

RESTAURANT-ACTIE START 1 NOVEMBER

Stichting Met je Hart
viert haar eerste lustrum

De eenzaamheid onder kwetsbare ouderen verzachten door waardevolle, terugkerende ontmoetingen te organiseren. Dat is al vijf jaar het uitgangspunt van stichting Met je Hart in de gemeente Boxtel. Met de jaarlijks terugkerende restaurantactie, die vanaf 1 november van start gaat bij vijftien horecagelegenheden, kan dit doel gerealiseerd worden.

Van 1 november tot 31 december worden gasten in de deelnemende restaurants gevraagd 1 euro per tafelrekening te doneren aan Met je Hart. Met de opbrengst worden activiteiten georganiseerd voor 130 ouderen in de gemeente Boxtel.

FEESTELIJKE AFTRAP

Lokale horecagelegenheden die zich aan Met je Hart hebben verbonden, zijn De Waag, De Oude Ketting, Rembrandt, Molenwijk, Corfu, Brownies & Downies, Het Hof, Le Temps Perdu, De Kerk, De Rechter, Plein2, De Deugniet, Tafel25, N9NE, Meneer van Dommelen, In2Sushi Catering en Sjefke Steekhuis.

Burgemeester Mark Buijs en de oud-Boxtelse Yvon Jaspers zetten zich als ambassadeurs in voor Met je Hart Boxtel. De vijfde editie van de campagne wordt in Boxtel feestelijk afgetrapt op woensdag 1 november in restaurant De Deugniet. Ouderen en vrijwilligers van het eerste uur zijn hierbij aanwezig.

Meer informatie: www.metjehart.nl.

Boxtel

Spooktocht Selissen

Kosten noch moeite zijn gespaard door de vrijwilligers van de Geitenwei in de wijk Selissen voor hun spooktocht van vrijdag 3 november. De traditionele tocht moet deelnemers ook tijdens deze editie de stuipen op het lijf jagen. Kinderen vanaf 12 jaar mogen in groepen van maximaal acht personen meedoen aan de activiteit. Deelname is gratis en opgeven kan via e-mail: geitenweiboxtel@hotmail.com. De avond begint om 20.00 uur bij de Geitenwei aan de Reginahof en de eerste groep vertrekt om 20.15 uur. De kinderen krijgen een kop chocolademelk en iets gezonds, als ze de tocht voltooien...