Afbeelding
Foto:

What's Up, Noa en Victor?

'Pak de wereld vast' heet de nieuwe single van The Star Company, het project van zangeres Inch (Inge van den Biggelaar) en producer Roel Jongenelen uit Boxtel. De opbrengst gaat naar Stichting Het Vergeten Kind voor kinderen die niet thuis kunnen wonen. Vrijdag werd de videoclip opgenomen bij het Oertijdmuseum. Daar spraken we Noa Wassenberg (12) en Victor Schellekens (13).

Sinds wanneer zitten jullie bij The Star Company? Noa: ,,Ik ging er vorig jaar bij, Victor dit jaar. Zingen en dansen vind ik al jaren leuk." Victor: ,,Mijn zus Eva zit er al een tijdje bij en ik zie hoeveel plezier zij heeft. Het leek me ook iets voor mij. Lol hebben, nieuwe vrienden maken, zingen en dansen. Ik zong altijd al veel onder de douche."

'Pak de wereld vast' is een bijzonder nummer, vind je niet? Noa: ,,Voor mij betekent het: probeer jezelf te zijn. Laat anderen je niet iets anders wijsmaken en ga je droom achterna." Victor is het daar mee eens: ,,Je mag zijn wie je bent, je hoeft niet te zijn als iemand anders. Dat is voor mij de betekenis van het lied. Dat de opbrengst naar Het Vergeten Kind gaat, spreekt ons erg aan." Noa: ,,Ja dat klopt. Wij leven in een gezin met fijne ouders en een mooi huis, maar dat geldt niet voor alle kinderen. Het is fijn om die kinderen op deze manier te kunnen helpen." Victor: ,,Tijdens het zingen denk ik daar niet zo aan, dan geniet ik van het zingen zelf. Het is natuurlijk wel een mooie gedachte om via onze muziek te kunnen helpen."

Wordt optreden ooit je beroep? Noa: ,,Het is voor mij een leuke hobby. We krijgen elke week les in acteren, dansen en zingen en hebben dan veel plezier. Maar wat ik later wil gaan doen, weet ik nog niet." Victor: ,,Ik wil architect worden, dat weet ik al jaren. Dus voor mij is het echt een hobby."

Waarom doen zoveel kinderen mee? Noa: ,,Omdat het superleuk is. Je mist echt iets als je niet meedoet." Victor: ,,Als je later danser of zanger wilt worden, is dit een mooie start." Het concert van The Star Company vindt plaats op 25 februari in theater De Speeldoos in Vught.

OP DE FOTO: Noa en Victor (midden) en de rest van The Star Company. Vrijdag werd de nieuwe clip opgenomen bij het Oertijdmuseum. (Foto: Peter de Koning)