'IN KORTE TIJD VEEL GEREALISEERD'

Vragen over exploitatie D'n Liempdsen Herd

HENK VAN WEERT

Het eerder deze maand geopende ontmoetingscentrum D'n Liempdsen Herd in een gerestaureerde boerderij in hartje Liempde heeft van de gemeente Boxtel een beperkte horecavergunning gekregen. Te vergelijken met para-commercie in bijvoorbeeld sportkantines. Dat antwoordde burgemeester Mark Buijs dinsdagavond tijdens het begrotingsdebat in de Boxtelse gemeenteraadsvergadering.

Fractievoorzitter Wim van der Zanden (Balans) liet tijdens de algemene beschouwingen weten dat zijn partij veel waardering heeft voor hetgeen Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) heeft bereikt. ,,In korte tijd is met vrijwilligers veel uit de grond gestampt. Maar iets realiseren is één, het vervolgens ook voorzien van een positieve jaarlijkse exploitatie is andere kost."

BIJSPRINGEN

Als de gemeente bij gaat springen in de exploitatie of een ruime horeca-vergun-

Kort Nieuws

Explosion Rockets

De Boxtelse band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 28 oktober een optreden in Quatre Bas aan de Nieuwstraat 79 in Best. Het belooft een avond terug in de tijd te worden met muziek uit de fifties and sixties. Kaarten à 8 euro zijn te reserveren via telefoonnummer 06-46 92 85 85 of (0499) 37 14 50. Aan de deur kost de entree 10 euro. Quatre Bras gaat om 20.00 uur open; een uur later begint het optreden.

ning verstrekt aan D'n Liempdsen Herd vreest Balans dat dit ten koste gaat van de overige voorzieningen en horecabedrijven in Liempde. En dat zou zonde zijn. Hoe gaat u die balans bewaken?", vroeg Van der Zanden zich af.

VERTROUWEN

Burgmeester Buijs gaf aan dat het ontmoetingscentrum geen volledige horecavergunning heeft gekregen: ,,Maar ik roep partijen op om vertrouwen te hebben in elkaar. De dingen die SPPiLL organiseert, beogen meer mensen naar Liempde te trekken. Daar zullen ook horecaondernemers baat bij hebben."

In aanvulling daarop zei wethouder Peter van de Wiel dat SPPiLL nog waar moet maken of zij de exploitatie van D'n Liempdsen Herd sluitend kan krijgen. ,,Maar ook ik denk dat het een kwestie is van vertrouwen geven en dat het gaat lukken."

Esch

Telebingo

Om in 2019 de leden van de Essche fanfare Sint-Willibrordus in gloednieuwe uniformen te kunnen steken, werden allerlei inzamelacties op poten gezet. Zo blies de muziekvereniging de telebingo van Loesch, de voorloper van LOHA, vorig jaar nieuw leven in. Vanwege succes wordt dit televisiespel gecontinueerd. Op zes momenten wordt de tweede 'Willi-bingo' uitgezonden op Ziggokanaal 48: 29 oktober, 26 november, 30 december, 28 januari, 25 februari en 25 maart. Mensen maken door deelname kans op allerlei prijzen, zoals waardebonnen en geldbedragen. De hoofdprijs bedraagt 150 euro.