Het Strijps Kamerkoor.
Het Strijps Kamerkoor. Foto:

'REQUIEM VAN PI' OP 5 NOVEMBER

Strijps Kamerkoor naar Boxtel

Het Strijps Kamerkoor komt naar Boxtel. Zondag 5 november brengt het muziekgezelschap onder leiding van Wilko Brouwers het 'Requiem van Pi'. In het programma staat de in 1922 door de Italiaanse componist Ildebrando Pizzetti geschreven Messa di Requiem centraal. Door deze aan te vullen met delen uit het requiem van Pizzetti's landgenoot Giuseppe Ottavio Pitoni ontstaat 'Het Requiem van Pi'. Het geheel wordt verweven met een gregoriaans gezang, Lux Aeterna van James MacMillan en het orgelwerk Trivium van Arvo Pärt.

Voorafgaand aan dit concert houdt filosoof Henri Oosthout een inleiding waarin hij de oneindigheid in het wiskundige begrip Pi verbindt met oneindigheid in de Requimmis en de spiritualiteit waarmee componisten Ildebrando Pizzetti en Giuseppe Ottavio Pitoni hun muziek componeerden. Organist is Ad van Sleuwen.

De lezing van Oosthout start om 15.00 uur; het concert vangt een uur later aan. Mensen die het volledige programma willen bijwonen, betalen 15 euro in de voorverkoop. Het is ook mogelijk enkel het concert te beluisteren; mensen die daarvoor kiezen, betalen 12,50 euro. Tickets aan de zaal zijn 2,50 euro duurder. Kinderen tot 18 jaar mogen voor 7,50 euro naar binnen.

Voor voorverkoop en meer informatie: www.strijpskamerkoor.nl.


DONDERDAG 2 NOVEMBER IN BOXTEL

Lichtjestocht voor nabestaanden

Allerzielen is de dag waarop alle overledenen worden herdacht. Deze gedenkdag wordt sinds de twaalfde eeuw op 2 november gevierd. Uitvaartonderneming Bijnen organiseert die avond van 20.00 tot 22.00 uur een lichtjestocht op begraafplaats Munsel met nabestaanden om de overledenen te herdenken die op die plek begraven liggen.

Iedereen, jong en oud, is welkom om mee te lopen. Na afloop is er ruimte elkaar te ontmoeten onder het genot van warme chocolademelk, koffie of thee. Mensen die graag willen deelnemen aan de tocht, kunnen een e-mail sturen naar wouter@bijnenboxtel.nl onder vermelding van naam en eventueel het grafnummer van hun dierbare.

ROUTE

In overleg met de beheerder van begraafplaats Munsel wordt een route langs de aangemelde graven samengesteld. Er zijn voldoende lichtjes aanwezig, maar bezoekers zijn vrij om zelf een lichtje of bloemetje mee te brengen.

Boxtel

Kidz Got Talent

De Tijberzaal van het Baanderherencollege vormt zaterdag 9 en zondag 10 december het decor voor het Kidz Got Talent-promconcert van de Gildenbondsharmonie. Dit concert, dat in het teken staat van filmmuziek, is een samenwerking tussen getalenteerde jonge zangers en zangeressen en dansacts van Moevz Dans en Sport. De optredens worden live ondersteund door het leerlingenorkest van de Gildenbonds. Kaarten à 5 euro (inclusief consumptie) zijn te koop bij Sjiekkado (Breukelsestraat), Ring & Go (Rechterstraat), bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat), www.gildenbonds.nl of via kidz@gildenbonds.nl.