Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

JAARLIJKSE WANDELTOCHT VAN DE KEISTAMPERS OP 29 OKTOBER

Wandelen door herfstachtige omgeving

De herfst gaat gepaard met regen en wind, maar óók met kleurige landschappen. Om mensen te laten genieten van de bomen en struiken die inmiddels van blad gewisseld zijn, organiseert wandelsportvereniging De Keistampers op zondag 29 oktober de jaarlijkse Herfstkleurentocht.

Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 7, 12, 20 en 30 kilometer. Inschrijven is mogelijk in het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd. De Keistampers heeft dit jaar gekozen voor routes aan de oostkant van Boxtel. Zo komen deelnemers door het Dommeldal rondom Liempde, dat uit beemden, akkers en bosjes bestaat. De partijs, geelgors en kwartel broeden in dit gebied, terwijl de ijsvogel er zijn nestholte in steile beekoevers graaft. Rondom het Dommeldal broeden kerkuilen in de boerderijen. Ook natuurgebied De Geelders is opgenomen in de Herfstkleurentocht. Hier komen zeldzame planten-, vlinder- en vogelsoorten voor, zoals klokjesgentiaan, wolfsklauw, het bont dikkopje en de houtsnip.

Wandelaars die 20 of 30 kilometer lopen, starten vanaf het inschrijfbureau. Inschrijven voor de langste afstand is mogelijk tussen 08.00 en 10.00 uur, terwijl deelnemers aan de 20 kilometer tussen 08.00 en 12.00 uur beginnen. Mensen die voor 7 of 12 kilometer kiezen, kunnen zich tussen 09.00 en 13.00 uur inschrijven en worden met een busje afgezet bij een startpunt, zodat zij een groot deel van de tocht doorbrengen in de natuur. Het inschrijfgeld bedraagt 2 euro voor leden van de Nationale Wandelbond. Niet-leden betalen 3 euro.

FOTO ONDER: De Herfstkleurentocht van De Keistampers trekt jaarlijks honderden wandelaars die genieten van het kleurige landschap. (Archieffoto: Hans van Doorn).