LIEMPDENAREN VERLIEZEN IN HAPERT

DVG blijft opnieuw zonder punten

De voetballers van DVG reisden zondag naar Hapert, na een week een eerder paar kilometer verderop in Reusel gespeeld te hebben. Net als de streek, was ook het eindresultaat hetzelfde: verlies.

Het veld was goed bespeelbaar maar gedurende de wedstrijd waren er toch verschillende spelers die flinke uitglijders maakten. De bal schoot bovendien behoorlijk door op het natte gras.

Al vroeg in de wedstrijd waren er kansen. Zo was een voorzet van Sander van de Ven net te hoog voor de inlopende Sherryl Sambo. Het was desalniettemin de thuisploeg die op voorsprong kwam. In de 11e minuut zette een Hapert-speler een lange rush in. Die duurde maar voort en er werd onvoldoende ingegrepen met een doelpunt als eindresultaat. Lang kon de thuisploeg er niet van genieten. Meteen na de aftrap haalde Sambo binnen het zestienmetergebied van Hapert de bal terug waarna een uitgegleden verdediger de bal tegen zijn arm kreeg. Daan Voets schoot de strafschop die volgde, onberispelijk binnen: 1-1.

KANSEN

Maar niet zo lang daarna kon een aanvaller van Hapert tussen twee verdedigers in een schot op doel vuren. Doelman Rens van den Akker werd voor de tweede maal verslagen: 2-1. DVG bleef de aanval zoeken en er kwamen ook enkele kansjes. Een vrije trap, genomen door Peter Versantvoort, werd geblokt alsook het schot dat in de rebound volgde. Bovendien kreeg Ruud Peijnenburg de bal vanuit een corner op het hoofd, maar die kuste de buitenkant van de paal.

Veel kansen dus, maar als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. Typerend was dan ook een hoekschop voor DVG, die door de Hapertse verdediging werd verwerkt en hard naar voren geschoten. Een aanvaller van Hapert ging er met de bal vandoor. Toen diens schot ook nog eens van richting veranderde, was keeper Van den Akker voor de derde maal kansloos.

AANVALLENDE WISSEL

Na de rust bleef verdediger Voets achter in de kleedkamer en kwam spits Bas van Houtum kwam voor hem in de plaats. In het tweede bedrijf werd Hapert steeds verder teruggedrongen op eigen helft.

Kansen waren er voor Twan van den Broek en ook Van Houtum. DVG drong aan, maar de aansluitingstreffer bleef nog uit. Een schot van Van Houtum werd nog tot hoekschop verwerkt en niet veel later schoot Sander van de Ven voorlangs.

De thuisploeg loerde op de counter en een vierde doelpunt zou de wedstrijd definitief in haar voordeel beslissen. Maar uiteindelijk viel de aansluitingstreffer alsnog: invaller Van Houtum kopte in de 78e minuut de bal keurig in het doel van de tegenstander: 3-2.

Hapert kreeg kort daarna een opgelegde mogelijkheid om die vierde treffer alsnog te maken. Het schot belandde echter op de lat en in de rebound ging de bal, via sluitpost Van den Akker, over het doel.

De beste kans op een verdiend punt voor DVG werd gemist door Van de Ven. Zijn inzet zat tussen een schot en een voorzet in. Tot opluchting van de thuisploeg ging de bal voorlangs. Het bleef bij 3-2.

Zondag 29 oktober brengt Nieuw Woensel, de nummer laatst, een bezoek aan Liempde.