BONUSPUNT VOOR MANNENPLOEG

Hockeysters van MEP
grijpen de koppositie

Door een 1-3 overwinning in en op Sint-Oedenrode én verlies van koploper Warande zijn de vrouwen van MEP gestegen naar de eerste plaats op de ranglijst. Zondag 29 oktober is in Boxtel dé krachtmeting tussen beide ploegen. De mannen van MEP speelden teleurstellend gelijk bij hekkensluiter Rosmalen (1-1), maar pakten een bonuspunt door de shootouts te winnen. De ploeg van Erik Verzijden staat daardoor op de gewenste derde plaats die recht geeft op promotie naar de overgangsklassse.

De vrouwenploeg maakten zondag in Sint-Oedenrode kennis met een ander soort spel: degradatiehockey. MEP had weliswaar meer balbezit, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Bovendien was Sint-Oedenrode feller. June van de Besselaar scoorde uit een counter de 0-1 en met die ruststand mocht MEP zich in de handen knijpen. Coach Lorenzo Westreenen sprak in de rust een hartig woordje met zijn ploeg.

VEILIGE MARGE

In de tweede helft was de Boxtelse ploeg met dominant veldspel duidelijk de bovenliggende partij. Marleen Bordat (strafcorner) en Philine Peperkamp (velddoelpunt) tilden de score naar een veilige 0-3. In de voorlaatste minuut redde Sint-Oedenrode de eer: 1-3. Coach Westreenen was tevreden met het resultaat, maar op het veldspel was nog wel een en ander aan te merken. Zo incasseerde de Boxtelse ploeg maar liefst dertien corners tegen. De koppositie zegt de coach op dit moment niet zo veel. Veel belangrijker vindt hij het gat met de nummer vier. Dat wil hij voor de winterstop uitbouwen naar een veilige marge.

Zondag 29 oktober is de topper tegen Warande uit Oosterhout. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.30 uur.

KEEPER

Net als vorig seizoen leed MEP puntverlies tegen de nummer laatst. Hoewel er niet werd verloren, was het gelijkspel toch wel povertjes. Het extra punt door de shootouts was een pleister op de wond. De Boxtelaren begonnen hoopvol. Sam Verzijden benutte de strafcorner, maar toen doelman Jasper Vekemans geblesseerd het veld had verlaten, moest de hockeyploeg met een 'vliegende keep' verder. Rosmalen profiteerde daar optimaal van en scoorde voor rust de gelijkmaker.

Gelukkig voor MEP keerde Vekemans in de tweede helft terug onder de lat. Jules Baken zette zijn ploeg op voorsprong, maar Rosmalen kwam weer langszij en bepaalde de eindstand op 2-2. Bij de shootouts werd doelman Vekemans 'the man of the match' door twee van de vijf doelpogingen onschadelijk te maken. Daardoor ging het extra punt mee naar Boxtel. Coach Verzijden is blij met de derde plaats, maar beseft terdege dat er nog vijf andere ploegen voor die plek in aanmerking komen. Het wordt ongemeen spannend. Zondag 29 oktober komt Concordia uit Roermond naar Boxtel. Puntverlies is in deze fase uit den boze. Afslag in Molenwijk om 14.45 uur.

Venlo        7-20        Oss        7-9

Weert        7-15        HOD        7-9

MEP        7-14        Maastricht        7-8

Helmond        7-13        Concordia        7-7

HCAS        7-13        Hopbel        7-5

Berkel E.        7-11        Rosmalen        7-2