MUNSELPLOEG NADERT LINKERRIJTJE

Boxtel pakt verdiende overwinning in Lieshout

De voetballers van RKSV Boxtel hadden een aantal lastige wedstrijden achter de rug. De laatste drie wedstrijden werd er slechts één punt gehaald. Zondag trapte de Munselploeg af in Lieshout. De bezoekers uit Boxtel wonnen met 0-1 dankzij een eigen doelpunt van ELI.

ELI had de laatste twee wedstrijden gewonnen. Weliswaar tegen ploegen die lager op de ranglijst stonden, maar Boxtel was gewaarschuwd. Nadat de thuisploeg aftrapte, golfde het spel in de eerste tien minuten heen en weer zonder dat zich echte kansen voordeden.

Opeens echter haalde Mike van de Biggelaar in de elfde minuut uit waarna zijn schot op de paal belandde. De rebound werd in de kluts door een speler van ELI in alle verwarring achter zijn eigen doelman gewerkt: 0-1. ELI drong hierna meer aan, maar het waren toch echt de rood-witten uit Boxtel die het betere van het spel hadden. In de 24e minuut kreeg Boxtel een corner, maar de mee opgekomen Mitchell Vogels kopte de voorzet net naast. De ploeg uit Lieshout leed gedurende de hele eerste helft door onzorgvuldige passing en slechte balaannames veel balverlies. Boxtel wist hier echter niet van te profiteren.

In de 32e minuut hielp de scheidsrechter de Munselploeg op een wel heel vreemde manier. ELI kreeg een vrije trap op de rand van het 16-metergebied en de aanvaller van ELI nam de bal snel. Maar de Boxtelaren en de arbiter waren de muur nog aan het neerzetten. Ondertussen ging een ELI-speler de diepte in, maar die knalde pardoes tegen de scheidsrechter aan waarmee de aanval verijdeld was.

Een paar minuten daarna was er alsnog een hachelijk moment. Boxtel leed onnodig balverlies achterin, maar ook deze kans was aan de aanval van ELI niet besteed. Dan viel er er in de 39e minuut aan de kant van Boxtel toch weer wat te beleven. Rick van Hamond veroverde een bal op het middenveld en liep met twee medespelers naar de goal van ELI toe. Maar de Boxtelaren wisten niet met de gegeven kans om te gaan.

KANSEN

Direct na de aftrap in de tweede helft zocht de Munselploeg de aanval. Hayke van Heesch kreeg de bal op rechts en met een bekeken schot plaatste hij de bal op de bovenkant van de kruising. ELI kwam er soms uit, maar kon geen potten breken.

In de 59e minuut liet Daniel Mensah van zich horen. Zijn schot zeilde echter rakelings langs de kruising. Enkele minuten daarna had Van Heesch het weer op zijn heupen. Hij passeerde drie man en toog vanaf de middellijn naar het doel van ELI. Maar het schot dat volgde miste helaas richting en kracht. Het beste van het spel was toch echt voor Boxtel maar dit betaalde zich niet uit in doelpunten. Een ruimere voorsprong was nog mogelijk in de 69 minuut. Na een mooie aanval kreeg Mensah de bal van Ricardo van Hamond via een-tweetje in een gevaarlijke positie, maar zijn inzet verdween over het doel.

ELI kon daar weinig tegenover stellen, maar het werd in de eindfase toch nog behoorlijk spannend omdat de scheidsrechter bijna tien minuten langer liet doorspelen. Maar dit had uiteindelijk geen invloed op het eindresultaat.

Zondag 29 oktober mag Boxtel, misschien wel gesterkt door dit resultaat, weer aantreden in het eigen sportpark tegen Boskant. Aftrap om 14.30 uur.