Afbeelding
Foto: Judo Club Liempde

SUCCES JUDOCLUB LIEMPDE TIJDENS REGIONAAL KAMPIOENSCHAP

Keira is de beste van Zuid-Nederland

De Liempdse judoka Keira Kreijveld pakte zondag tijdens de Zuid-Nederlandse kampioenschappen in Gilze de titel. Zij werd in de leeftijdscategorie onder twaalf jaar en in de klasse onder 44 kilogram kampioen. Zij bleef daarbij negen andere getalenteerde judoka's voor.

Drie wedstrijden op rij moest Keira winnen om in de finale te komen. En dat deed de jonge Liempdse judoka met verve. Door overtuigend te presteren, behaalde ze de eindronde. Keira bleek steeds oppermachtig en won al haar partijen kort en krachtig op ippon. Soms duurde een duel niet langer dan vier seconden.

FINALE

De finale was een mooie strijd tussen Leahyanne van Krieken en de Liempdse. De tegenstander in de eindwedstrijd probeerde wel aan te vallen maar Keira wist haar pogingen goed te blokkeren. Na een gepareerde aanval zette Keira een zeer mooie worp in. Het bleek de beslissing. Daarop volgde namelijk een houdgreep waarmee ze de eindstrijd won. ,,Een super


Rugbyers Ducks azen op koppositie

De rugbyers van het combinatieteam Ducks Brabarians kwamen in de uitwedstrijd tegen Tilburg pas in de tweede helft écht los. Mede dankzij de overwinning (5-26) staat de ploeg op de tweede plaats van de ranglijst.

Vóór de pauze verliep het duel stroef en bij rust was er een nipte voorsprong: 5-12. In het tweede bedrijf kreeg Ducks Brabarians meer controle over de wedstrijd en een snelle try plus gaf lucht, mede door een benutte conversie 5-19. Met een aantal wissels en de nodige routine hielden de Boxtelse rugbyers de wedstrijd in handen. Toen vlak voor het eindsignaal nóg een try viel voor de Boxtelaren was de wedstrijd beslist.

Zondag 29 oktober treedt Ducks Brabarians in Boxtel aan tegen de ongeslagen koploper The Elephants. Dit studententeam van de TU Eindhoven won al haar wedstrijden ruimschoots. Maar als de thuisploeg weet te winnen, neemt ze de eerste plek over. De kick-off in sportpark Den Wielakker is om 14.30 uur.

Uitslag zondag 22 oktober

Sen: RC Tilburg - Ducks Brabarians        5-26

Programma zaterdag 28 oktober

TBM: Brakkentoernooi Breda        10.00

Cubs: Vets Valkenswaard - Ducks        11.00

Jun: Utrechtse RC - Ducks        11.00

Colts: Rotterdamse RC - Ducks        13.00

Programma zondag 29 oktober

Sen: Ducks Brabarians - The Elephants        14.30

Sport Kort

Taverbo/Sabo

SENIOREN

Programma vrijdag 27 oktober

Taverbo-Sabo 5 - ASIO 1        20.00

Taverbo-Sabo 6 - Veldhoven 9        20.00

Taverbo-Sabo 7 - OTTC 4        20.00

Taverbo-Sabo 8 - OTTC 6        20.00

Taverbo-Sabo 9 - Van Herwaarden 9        20.00

Programma zaterdag 28 oktober

Taverbo-Sabo 1 - Westa 3        15.00

Taverbo-Sabo 2 - Belcrum 2        15.00

Taverbo-Sabo 3 - JCV 4        15.00

Taverbo-Sabo 4 - Valkenswaard 1        15.00

JEUGD

Programma zaterdag 28 oktober

Taverbo-Sabo 1 - Never Despair 1        10.30

Taverbo-Sabo 2 - Van Herwaarden 1        10.30

Taverbo-Sabo 3 - Never Despair 4        10.30

Taverbo-Sabo 4 - Never Despair 6        10.30

prestatie", jubelde coach Dirk Habraken van Judo Club Liempde. De overwinning blijkt de opmaat voor Keira om een binnenkort een flinke stap te zetten. Vanaf januari zal zij namelijk in de categorie onder 15 jaar gaan judoën.

FOTO BOVEN: Keira Kreijveld uit Liempde mocht zondag de hoogste trede beklimmen en de gouden plak in ontvangst nemen na haar toernooiwinst. Hiermee is zij de beste judoka van Zuid-Nederland in haar klasse. (Foto: Judo Club Liempde).


Sparrenbosloop

De Boxtelse atletiekvereniging Marvel organiseert zondag 29 oktober de vijftigste editie van de Don Quichotte Sparrenbosloop. Het gouden jubileum is aanleiding voor de organisatie om de opzet en het parcours te vernieuwen. Ook krijgen alle deelnemers na afloop een herinnering. Hardlopers kunnen kiezen uit 3,3, 6,7 of 10 kilometer. Voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar wordt om 10.30 uur een speciale kidsrun over 1.500 meter gehouden. Inschrijven is vanaf 09.15 uur mogelijk bij het inschrijfbureau in het bosgebied nabij de Molenwijkseweg.