Frank van Grinsven, Susan van der Heijden, Henri Troeijen, Jelt van de Langenberg en Breanna Vugs gingen met de trofeeën naar huis. (Foto: L'Union Boxtel).
Frank van Grinsven, Susan van der Heijden, Henri Troeijen, Jelt van de Langenberg en Breanna Vugs gingen met de trofeeën naar huis. (Foto: L'Union Boxtel). Foto: L'Union

L'Union verdeelt clubtitels en huldigt gouden boogschutter

Afgelopen zondag streden in de accommodatie van handboogschutterij L'Union Boxtel aan de Molenwijkseweg de leden weer om de individuele clubtitels. Bovendien werd er de tijd genomen om schutter en penningmeester Gerard van der Steen te huldigen: hij is inmiddels vijftig jaar lid van de club.

Verschillende blessures, werkzaamheden en andere verplichtingen weerhielden diverse herenschutters deel te nemen aan de clubkampioenschappen, die toch gelden als een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Frank van Grinsven pakte opnieuw zijn kans: na zestig schoten en regelmatige scores zette hij de beste prestatie neer en pakte daarmee opnieuw de titel, na deze ook vorig jaar te hebben gewonnen. Met 551 punten bleef hij Marchel Kluijtmans, die 533 punten liet aantekenen, ruim voor. Paul Smolders eindigde bij de heren op een verdienstelijke derde stek. Hij scoorde in totaal 513 punten.

Van Grinsven was niet de enige schutter die zijn kampioenschap prolongeerde. Susan van der Heijden behaalde bij de dames haar derde titel op rij. Zij scoorde 345 punten uit vijftig schoten en mag vanaf heden de titel 'koningin' dragen bij L'Union Boxtel.

Henri Troeijen ging in de categorie compound met de trofee naar huis. Hij hengelde met 559 punten voor het derde jaar op rij de titel binnen.

Zaalvoetbal

Uitslagen zaterdag 21 oktober

X2COM - Eltechno Inst.        9-2

Grieks rest. Corfu - 't Geveltje        7-3

Café Vollop - NIKE FC        1-3

Tahadi - Gebr. Bekkers        3-6

Goossens - Heva/v. Weert        4-6

v.d. Sande/Pacqt - Temps Perdu        1-5

Uitslagen maandag 23 oktober

Wijnpakettenonline - Dobotex        4-3

Rijschool Gestel 2 - FC Blokfit        5-3

Selissen Boys - Celdex        8-7

Programma 28 oktober

't Geveltje - Fysio De Dommel        17.00

Kwalitaria Strik - Goossens advies        17.45

Heva/v. Weert - Grieks rest. Corfu        18.30

Eltechno Inst. - Langenberg/Dammers        19.15

Vollop/Telaviv - X2COM        20.00

Hart van Boxtel - Second Cars        20.45

Programma maandag 30 oktober

Meneer van Dommelen - Dobotex        19.00

v. Stekelenburg - Vinyl en Tapijt        19.45

Verbeij/Hanekroot - Vermeer        20.30


JEUGD

Jelt van de Langeberg was de beste bij de junioren. Zijn 422 punten waren goed voor de hoogste score. Daarmee bleef hij Meike van Oss (383), Sam Spitters (327,) Sylvana van de Burg (312) en Niels Nelissen (211) ruimschoots voor. Bij de aspiranten eindigde Breanna Vugs bovenaan door 282 punten te scoren. Melissa Smits volgde met 247 punten.

JUBILARIS

Na de wedstrijd vond een bijzondere gebeurtenis plaats. Gerard van der Steen werd gehuldigd. Hij is inmiddels vijftig jaar lid van L'Union Boxtel. Van der Steen is nog steeds penningmeester van de vereniging. Bovendien werd hij nog verdienstelijk vijfde in zijn wedstrijd.

De Boxtelaar kreeg een mooi geschenk, werd goed in de bloemen gezet en geprezen voor zijn niet aflatende inzet voor de schutterij.


Leo Bekers wint Mixtoernooi bij JBV De Walnoot

De Boxtelse jeu de boulesvereniging De Walnoot hield maandag haar Mixtoernooi. Welgeteld 44 fanatieke deelnemers streden op de dertig buitenbanen aan de straat Selissenwal om de prijzen. Leo Bekers behaalde de meeste punten en werd daarmee eerste.

Wedstrijdleider Paul van Helvoirt zag erop toe dat alle partijen volgens de regels verliepen. Naast de eerste plaats voor Bekers vielen ook Ad Voermans (tweede plaats) en als derde Cor Mulder in de prijzen. De vierde plaats was voor Riek van Boxtel, Piet van der Velden werd vijfde en Jan van Vught eindigde als zesde.

De deelnemers kwamen grotendeels uit Boxtel, maar ook jeu de boulers uit Liempde en 's-Hertogenbosch waren present. Elke maandag vanaf 13.00 uur kunnen belangstellenden meedoen aan het wekelijkse toernooi bij JBV De Walnoot aan Selissenwal 25. Meer informatie: www.jbvdewalnoot.nl.

De leden van de schutterij zetten jubilerend lid Gerard van der Steen zondag in de bloemen wegens zijn niet aflatende inzet voor L'Union Boxtel. (Foto: Hans Verberk).