Meepraten over seniorenbeleid in de gemeente

De lokale afdeling van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) organiseert donderdag 2 november vanaf 19.30 uur een politieke avond in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Dr. Van Helvoortstraat in Boxtel. Ouderen worden uitgenodigd om mee te denken over het seniorenbeleid voor de komende jaren.

Op 21 maart mag iedereen van achttien jaar en ouder weer naar de stembus. Momenteel buigen de fracties zich over de verkiezingsprogramma's. Tijdens de politieke avond van de KBO krijgen bezoekers de mogelijkheid in gesprek te gaan met raadsleden en te praten over wat de politieke partijen de komende vier jaar voor senioren in petto hebben en willen bereiken. ,,Politiek lijkt soms een ver-van-mijn-bedshow, maar we merken dagelijks dat besluiten van de overheid grote gevolgen hebben op ons dagelijks leven en handelen", aldus de KBO.

Bezoekers krijgen de mogelijkheid te luisteren, vragen te stellen en in debat te gaan, zodat men zich een beeld vormt van het seniorenbeleid van iedere partij. Aan het einde van de avond volgt een samenvatting van de thema's die zijn besproken.


Collecteweek
voor Alzheimer in
Boxtel en Liempde

Alzheimer Nederland organiseert van 6 tot en met 11 november een collecteweek. In Boxtel en Liempde gaan zo'n tachtig mensen langs de deuren om geld in te zamelen voor de organisatie.

Alzheimer Nederland werkt aan een oplossing voor dementie, nu en in de toekomst. ,,We werken aan een wereld waarin perspectief kan worden geboden, zelfs in de zwaarste omstandigheden. Waarin mantelzorgers worden geholpen met hun zorg en zorgen, we meer aandacht hebben voor elkaar en waarin we steeds dementievriendelijker worden", aldus de organisatie. ,,De collecteweek is een prachtig moment om hier bij stil te staan. We hopen natuurlijk op een zo hoog mogelijke opbrengst, zodat we nog meer ondersteuning kunnen bieden." Meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl.