Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Afsluiting van de rozenkransmaand in Mariakapel

Oktober is de maand van de rozenkrans. In Boxtel werd iedere ochtend vóór de mis in de Sint-Petrusbasiliek een rozenhoedje gebeden. Dinsdag 31 oktober gebeurt dat voor het laatst.

Het laatste rozenkransgebed van oktober wordt gehouden in de kapel 'Maria, Koning van de Vrede' op het kerkhof van de voormalige Heilig Hartkerk. De gebedsviering begint om 14.30 uur. Oktober staat dit jaar ook in het teken van Maria, moeder van Christus, die een eeuw geleden verscheen in Fatima, Portugal.

FOTO LINKS: Het vroegere knekelhuisje op het Heilig Hartkerkhof is na de sluiting van het kerkgebouw aan de Baroniestraat in de Boxtelse wijk Breukelen verbouwd tot stilteruimte. Die werd in 2015 in gebruik genomen. (Foto: Peter de Koning).


Restauratie carillon

Bij het artikel over de feestelijke afsluiting van het carillon in de Sint-Petrustoren dat vorige week op deze pagina werd gepubliceerd, stond een foto waarop Christ van Eekelen een welkomstwoordje richtte aan de vrijwilligers die zich ingezet hebben voor dat project. Van Eekelen werd abusievelijk opgevoerd als de man die de restauratiewerkgroep aanstuurde. Dat is echter Jo Custers, secretaris van de Heilig Hartparochie, meldt pastoor Jacques Grubben. Custers en Van Eekelen waren ook nadrukkelijk betrokken bij het boek met foto's van Rini van Oirschot dat de vrijwilligers die avond cadeau kregen.


Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 09.30 voorganger en preek pater Hans de Visser. Samenzang onder leiding van Antoinette van Roosmalen. Intenties voor Wouter Franken (jgt); Sien v. Beers- v.d. Langenberg (mgd); mw. Van der Velden- v. Haaren (verj); Betje en Wim v.d. Meijden en fam.

MAANDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

WOENSDAG Allerheiligen, 19.00 voorganger pater Hans de Visser; zang door Cantate Domino. Intenties voor het welzijn van alle parochianen van de Heilig Hartparochie.

DONDERDAG Allerzielen, 19.00 voorganger kapelaan Geoffrey de Jong; zang door Cantate Domino. Intenties voor Cisca v. Vlokhoven- v.d. Sande (verj); Gijs v.d. Wiel (verj); Jan en Sientje Quinten-Maas; overl. familie Van Haaren-Koppens; ouders Van Kasteren-Traa; overl. parochianen van het afgelopen jaar.

MEDEDELINGEN

* Allerzielen. In verband hiermee vervalt 2 november om 09.00 de stille ochtendmis. 's Avonds is er een herdenkingsviering waarbij speciaal wordt stilgestaan bij alle overleden parochianen sinds Allerzielen 2016.

* Wereldmissiedag. De opbrengst van de zondag gehouden extra collecte voor Burkina Faso bedroeg 68,40 euro.

* Koffiedrinken. Zondag kunnen belangstellenden na de eucharistieviering vanaf circa 10.30 koffiedrinken in dienstencentrum De Kloosterhof.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 Allerheiligenviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Aansluitend is de gravenzegening op het kerkhof. Misintenties voor Jan Bol; Bart v. Esch; Jos en Drika v.d. Loo Versteden (verj. moeder); overl. ouders Sjaan en Frans v. Haaren-Veraa; Net v. Haperen-Verschueren; overl. ouders Van Helvoirt- v.d. Laar; Leo v. Helvoirt; overl. ouders Van Rumunt-Wagenaars; Gerard v.d. Heijden; overl. ouders Tinus en Anna v.d. Heijden-Beljouw; Bernhard en Nellie v.d. Heijden-Versteijnen; Broer v. Houtum en overl. fam. Maas; Kees Nooren en Christianne Nooren; Truus v. Overbeek- v. Duijnhoven; Riek Oomen- v. Hooft; overl. ouders Vorstenbosch- v. Nunen; Antoon Vorstenbosch.

MEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties die vóór maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later arriveren, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met de naam en de datum van de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedeponeerd.

* Agenda. Zondag wordt Lynn van Schijndel gedoopt. Donderdag 19.00 Allerzielenviering voor de overledenen van afgelopen jaar. Zaterdag 4 november 19.00 eucharistieviering met Sint-Theresiakoor; na afloop is er koffie en thee.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZONDAG 10.00 eucharistieviering met zang door het gelegenheidskoor. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Tijdens deze viering worden de overleden parochianen van het afgelopen jaar herdacht. Na afloop van de viering worden de graven en de urnenmuur gezegend. Intenties voor levende en overleden leden van de KBO; Bertus v.d. Struijk, Truus Verhoeven-Schoones (mgd); Martien Bergman (mgd); Toon Ruijs (mgd); overl. fam. Verbruggen; Kees en Goke v.d. Ven-Schoones; overl. ouders Rijken-Groenendaal; Huub Smeijsters (jgt); Sjef en Tina v.d. Broek- v.d. Nieuwelaar en dochter Corrie; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

WOENSDAG Allerheiligen, 19.00 eucharistieviering. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Intenties voor de parochie.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Afgelopen week is afscheid genomen van Truus Elbers-Jeucken (71). Moge zij nu delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Opbrengst missiecollecte. De opbrengst van de actie voor de missiecollecte bedroeg 76,85 euro. Het geld is bestemd voor Burkina Faso.

* Willibrordusviering. Zondag 5 november wordt vanaf 10.00 de feestdag van patroonheilige Sint-Willibrordus gevierd; muziekvereniging Sint-Willibrordus, het Sint-Willebrordusgilde en het Essche Mannenkoor verlenen hun medewerking. Na afloop zijn belangstellenden welkom voor koffie, thee of limonade in dorpshuis De Es. Er is dat weekeinde geen viering op zaterdagavond.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor overl. ouders Van Grinsven- v.d. Pol; Albert de Bie; fam. Den Otter-Merkx.

DINSDAG 19.00 bidden van het rozenhoedje met aansluitend vespers.

WOENSDAG Allerheiligen, 19.00 eucharistieviering met gemengd koor; intentie voor overl. fam. Van Oorschot-Schellekens.

DONDERDAG Allerzielen, 19.00 intenties voor de overl. parochianen van het afgelopen jaar; Cor v.d. Rijdt- v. Grinsven; voor de levende en overl. leden van de gilden Sint-Joris & Sint-Catharina en Sint-Anthonius & Sint-Sebastiaan. Na de viering worden nabestaanden uitgenodigd het kruisje van hun dierbare overledene op te halen.

MEDEDELINGEN

* Gravenzegening. Zaterdag 4 en zondag 5 november worden op beide begraafplaatsen schalen met wijwater en palmtakjes neergezet, zodat men zelf de graven kan zegenen.

* Bloemen. Zondag 5 november komen beide Gemondse gilden om 10.30 bijeen op begraafplaats De Hogert. Zij brengen een bloemetje bij de overleden gildebroeders en -zusters.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst, geleid door ds. D. Strasser uit Son. Voor de kinderen is er een korte Paks; zij komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst in De Schakel. Organist is Ko Suurmond.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Afbeelding