30e ZONDAG DOOR HET JAAR • 29 OKT.-5 NOV.

HEILIG HART
PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Parochiesecretariaat. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat het nummer dat voor dringende zaken kan worden gebeld.

* Parochiebijdrage. Momenteel worden brieven verspreid waarin parochianen opgeroepen worden hun parochiebijdrage over te maken. 'Laat wat goed is, zo blijven' is het motto waarop het parochiebestuur een beroep doet om de beurs te trekken. Samen met de wekelijkse collecten geeft het de mogelijkheid de kerkgebouwen op te houden.

* Uit de agenda. Dinsdag 20.00: planning liturgie; donderdag 19.30: visualisatiegroep; 20.00: bestuursvergadering. Alle bijeenkomsten zijn in het pastoraal centrum.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de 30e zondag door het jaar met als motto: 'Het Woord heeft geklonken'. Wanneer het Woord geklonken heeft, hoe reageren mensen daarop? In de loop van de eeuwen hebben mensen hierop heel verschillend geantwoord. Ze hebben zelfs ruzie hierover gehad. Verdeeldheid zelfs. Vijfhonderd jaar geleden heeft Luther op 31 oktober zijn 95 stellingen gepubliceerd. Later heeft dat een schisma veroorzaakt. Komend weekeinde luisteren kerkgangers naar het Woord dat tot verzoening oproept en tot onderling verstaan. Want voor God is er maar één verbond: het Verbond in Christus.

* Allerheiligen. Ik zag en volgde. Velen zijn heilig; niet alleen zij die tot de eer der altaren zijn verheven. Het feest van Allerheiligen is een feest van de gehele kerk, van hen die ons voorgingen en van hen die vandaag de Blijde Boodschap uitdragen en daadwerkelijk gestalte geven. En misschien ook nog wel de Kerk van de toekomst waarvan het zaad nu gezaaid wordt. Wat is de kern van dit feest? Zalig zij… en dan horen we over mensen die Jezus met hart, ziel en lijf gevolgd zijn en in ieder tijdsgewricht Hem gestalte geven.

* Allerzielen. Hem behoren wij toe. Na het feest van Allerheiligen volgt de gedachtenis van Allerzielen, van 'alle zielen', dus van allen die in geloof zijn voorafgegaan en nu 'in de hemel' zijn. In een samenleving waar de begrippen hemel en hiernamaals verdampt zijn, belijdt de kerkgemeenschap een 'verder aan de dood'. Gelovingen mogen - God zij dank - aansluiten bij dat diepgewortelde oergevoel dat dood duisternis oproept, dat licht leven betekent. Vandaar de reactie om kaarsjes aan te steken bij rampen, om bloemen neer te leggen, om bijeen te komen en elkaar moed in te zingen. Allerzielen: alom verstaanbaar, en tegelijkertijd een vertrekpunt voor een geloof in een leven verder dan de dood.

* Liturgische kalender. Zaterdag: heiligen Simon en Judas, apostelen. Woensdag: Allerheiligen.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Doop. Zondag wordt Thijs Huijbers gedoopt. Dat hij uit mag groeien tot een goed en gelukkig christen.

* Overleden. In de parochie overleed Truus v.d. Pas-Bult, zij werd 86 jaar. Moge zij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 stille mis; 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor. Voorganger en predikant is kapelaan G. de Jong.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Messe in G-dur van F. Schubert.

* Orgelprogramma. Pachelbel: Ciacona in D-dur; Wesley: Pastorale; Bernabé: Tiento de falsas; Pachelbel: Toccata in e-moll.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 overl. ouders Van de Loo-v.d. Aa, kinderen en kleinkinderen; Piet v.d. Brand (trouwdag).

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Leo Schuurmans (jgt); Jan en Nolda v.d. Meijden-Schoenmakers (jgt); Frank v. Berckel (mgd); Huub Verhoeven (mgd); Harrie v. Vreede (mgd); Noor v.d. Meerendonk- v.d. Weijst (mgd); Ine Spikmans- v. Berkel (mgd); Wim Aarns; Helga en Thomas Jansen; Piet en Drieka v.d. Sande-Vlemminx en schoonzoon Frans Maas.

MAANDAG 08.30 rozenhoedje. 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 08.30 rozenhoedje. 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG Allerheiligen, 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben. Intentie voor Wim Aarns.

DONDERDAG Allerzielen, 19.00 eucharistieviering met Verrijzeniskoor. Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben. Intenties voor overl. ouders Smeets-Hobus; overl. ouders Vogels-Jansen.

VRIJDAG 09.00 voor alle parochianen

* Misintenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering.

MEDEDELINGEN

* Ontmoeting. Zondag zijn belangstellenden na de mis van 09.00 uitgenodigd door het pastoraal team voor een kopje koffie en ontmoeting in het pastoraal centrum.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Misintenties. Wie een misintentie opgeeft, kan de envelop gebruiken die hiervoor speciaal achter in de kerk klaarligt. Vermeld daarop de naam van degene waarvoor de intentie bedoeld is en eventueel de reden van de intentie; tevens eigen naam en adres vermelden. De bijdrage voor een intentie bedraagt 12 euro. De envelop dient twee weken van te voren in de brievenbus Duinendaal 2 te worden gedeponeerd zodat de intentie vermeld kan worden in de kerkberichten.

* Herdenkingsvieringen. De herdenkingsvieringen in de verzorgingshuizen voor overleden parochianen zijn als volgt: Buitenhuis Esch,31 oktober 19.00; Simeonshof Boxtel, 1 november 19.00; Wereldhuis Boxtel, 2 november 19.00; Liduina Boxtel, 5 november 10.30; Vlaswiek Liempde, 6 november 19.00; Elisabethsdael/Vinckenrode Boxtel, 9 november 19.00.

* Lichtjestocht. Met Allerzielen, donderdag 2 november, vindt een lichtjestocht plaats op begraafplaats Munsel ter nagedachtenis aan dierbare overledenen. De tocht begint om 20.15 en duurt tot 22.00. Na de tocht is er warme chocolademelk, koffie of thee.

* Gebedsdiensten kerkhoven. Zondag 5 november worden de jaarlijkse gebedsdiensten voor overledenen gehouden op de kerkhoven. Op het Heilig Hartkerkhof, Sint-Petruskerkhof en begraafplaats Munsel beginnen de gebedsdiensten om 15.00. Bij deze gebedsdiensten kan iedereen aansluiten.

* Willibrordusviering Luissel. Zondag 5 november om 14.00 wordt ter ere van de heilige Willibrordus een gebedsviering met kinderzegen gehouden in de kapel van de buurtschap Luissel. Na het bidden en zingen mogen de kinderen, nadat ze gezegend zijn, een kaarsje ontsteken. Na afloop is Luisselse koek te koop.

* Collecte. De collecte die afgelopen weekend gehouden is voor Missio heeft in de Heilig Hartparochie 588,62 euro opgebracht.