Afbeelding
Foto: Peter de Koning

EIGENAREN BOXTELS CHALETPARK WERKEN AAN FACELIFT

Plek voor 20 bungalows op Dennenoord

HENK VAN WEERT

Al geruime tijd klinkt in Boxtel de roep om meer seniorenwoningen, zowel in de koop- als de huursector. Ontstaan als burgerinitiatief zoekt bijvoorbeeld de stichting Ouderen in Regie samen met onder meer het gemeentebestuur naar bouwlocaties. Maar die vinden, blijkt in de praktijk nog niet zo mee te vallen. Ook op andere plekken ontstaan initiatieven. Zo is een kleinschalig bouwproject van start gegaan. Op chaletpark Dennenoord verrijzen levensloop bestendige bungalows.

Het plaatselijke aannemingsbedrijf Henk Troeijen heeft inmiddels drie bakstenen koophuizen opgeleverd op het chaletpark van Piet en Jeanne van Erp aan de Dennendreef in Boxtel. Het zijn woningtypes die prima geschikt zijn voor ouderen, zegt Troeijen. ,,Alles is gelijkvloers. De huizen zijn aan de buitenkant allemaal hetzelfde, maar de bewoners kunnen wel meepraten over de indeling binnen."

VERKOOP PER KAVEL

Op het park in de buurtschap Nergena is plek voor zo'n twintig bungalows. De bouw ervan werd mogelijk nadat de gemeente enkele jaren geleden instemde met permanente bewoning van recreatiewoningen. De kavels worden per stuk verkocht. In mei ging het gemeentebestuur van Boxtel akkoord met de aanleg van een extra, tijdelijke inrit van Dennenoord voor het bouwverkeer dat af en aan rijdt.

De bouw van bungalows past in het streven van de familie Van Erp om Dennenoord op te knappen. Vervallen stacaravans worden zoveel mogelijk geruimd. En de voorbije jaren zijn al diverse luxe chalets opgetrokken. De eigenaren van het Boxtelse recreatiepark waren deze week niet bereikbaar voor een toelichting.

'GEEN APPARTEMENT'

Een oudere bewoner van Boxtel-Oost die zijn woning onlangs te koop zette, vertelde deze week dat hij ook een van de kavels op Dennenoord heeft verworven. ,,Ons huis is wat te groot geworden. En zeker de tuin vergt nogal wat onderhoud en daar willen wij graag van af. We hebben al op meerdere plekken rondgekeken, maar konden niks van onze gading vinden. En een appartement huren is niets voor mijn vrouw en mij. Bekenden attendeerden ons op de mogelijkheid om te bouwen op Dennenoord. Die kans grijpen we graag aan."

FOTO BOVEN: Door de bouw van stenen bungalows krijgt het Boxtelse chaletpark Dennenoord een nieuwe uitstraling. (Foto: Peter de Koning).