GEMEENTE BOXTEL TREKT DRIE TON UIT

Fietser wordt de baas
op de Molenwijkseweg

Al jaren wordt, onder meer door politieke partijen en de lokale Fietsersbond, geijverd de onveilige verkeerssituatie op de Molenwijkseweg te verbeteren. Wethouder Herman van Wanrooij beloofde begin dit jaar dat de Molenwijkseweg tussen de Halderheiweg en de gemeentegrens met Haaren uiterlijk 1 november zou zijn omgevormd tot fietsstraat. Dat wordt een maand later; vanaf december is de fietser de baas op de Molenwijkseweg.

De komst van woonwijk Sparrenlaene, de schoolgaande kinderen die over de weg fietsen en de vele verenigingen die aan de straat gevestigd zijn, werden eerder als argumenten genoemd om de Molenwijkseweg anders in te richten. Na diverse onderzoeken en bijeenkomsten met betrokkenen is het ontwerp klaar.

De firma Gebr. Van Kessel uit Buren draagt zorg voor de uitvoering van het project en start maandag 23 oktober met de herinrichting. Die week wordt een deel van het straatwerk opgebroken. De totale werkzaamheden nemen zo'n zes weken in beslag en worden in fasen uitgevoerd om de overlast te beperken. Op enkele momenten wordt de weg volledig afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden.

AUTOMOBILIST TE GAST

Nadat de herinrichting is afgerond, zijn automobilisten 'te gast' op de Molenwijkseweg. Fietsers krijgen hierdoor meer ruimte. Bovendien wordt de snelheid voor autoverkeer aangepast naar dertig kilometer per uur binnen de bebouwde kom. In eerste instantie waren er plannen de voorrangssituatie aan te passen, maar na overleg met omwonenden behoudt het verkeer op de Molenwijkseweg voorrang ten opzichte van de zijwegen Halderheiweg en Essche Heike.


Politie arresteert internetoplichter

De politie heeft gisterochtend een 28-jarige Boxtelaar van zijn bed gelicht. Hij wordt verdacht van oplichting via de website Marktplaats.

De twintiger zou sinds december 2015 telefoons en tablets te koop aanbieden via Marktplaats. Deze producten werden echter na betaling echter nooit geleverd. De politie heeft 21 aangiften ontvingen die naar de verdachte leidden. De man gebruikte diverse e-mailadressen en valse namen. De schade bedraagt zo'n 2.000 euro. De Boxtelaar is ingesloten.
De politie, het Openbaar Ministerie, Marktplaats, banken en internetserviceproviders werken samen aan het terugdringen van internetoplichting.