Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'Ik vind het niet spannend, maar ben wel zenuwachtig'

'Boomhut' wint elfde BSO's got Talent

LINDA VAN DE WIEL

Licht uit, spot aan: voor het 'Pizzalied' en 'We will rock you'. In gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel vond dinsdag de elfde editie van BSO's got Talent plaats. Tijdens deze jaarlijkse talentenjacht in de herfstvakantie was het podium voor kinderen van de buitenschoolse opvang (BSO) van Kindcentrum Kindertuin. Susan van den Besselaar was een van de kartrekkers van de feestelijke middag.

,,Geloof me, er is flink geoefend en geknutseld de afgelopen weken. Iedereen is enthousiast en heeft er zin in. We kijken ook goed naar wat kinderen zelf willen. Sommigen staan het liefst op het podium, anderen zijn liever wat meer op de achtergrond aanwezig," legde Van den Besselaar uit. Dit was duidelijk zichtbaar tijdens het optreden van BSO Coolkids, die op dolkomische wijze het Pizzalied van André van Duin op de planken bracht. Sommige kinderen waren verkleed als pizza. Anderen 'bezorgden' de Italiaanse lekkernij aan het publiek.

Met ongeveer honderd deelnemertjes en veel trotse ouders, opa's en oma's was het druk in De Rots. ,,De kinderen zitten natuurlijk op de BSO omdat hun ouders werken. Toch stoppen veel vaders en moeders vandaag een uurtje eerder met werken om hun kroost te zien optreden", aldus Van den Besselaar.

HAAIALARM

Het publiek kreeg maar liefst zestien acts voorgeschoteld. Een daarvan werd opgevoerd door de zesjarige meiden Pip van Welie en Pip Baijens. In bij elkaar passende outfits dansten zij op het nummer 'Haaialarm'. Pip Baijens legde uit: ,,Het is een lied van Kinderen voor Kinderen en we hebben goed naar de clip gekeken voor de danspassen. Maar we hebben er óók een paar zelf verzonnen. Ik vind het niet spannend, maar ben wel zenuwachtig." Pip van Welie was het met haar vriendin eens. ,,Ik heb al wel eerder in een grote show gedanst, maar vandaag treden we voor het eerst sámen op. We zitten ook samen op dansles."

De groen geschminkte Gijs Verbeek (9) trad met de andere kinderen van Switchkids op met de act 'Shrek karaoke dance party'. ,,Ik speel Robin Hood. Ik vind het een beetje spannend, maar heb er vooral zin in. Ik heb al een keer eerder opgetreden. Op een kinderfeestje. "

HEADBANGEN

Super stoer was het optreden van Bizzykids, de BSO bij basisschool De Beemden. Als echte rockers traden de kinderen op als Queen in hun uitvoering van 'We will rock you'. Sterre Vermeer (8) playbackte en was aan het headbangen. Tess van Gorp (eveneens 8) was de drummer van de band. ,,Vorig jaar wonnen we de eerste prijs", vertelde Sterre. ,,We hebben flink geoefend, maar we hebben vorig jaar al gewonnen dus ik denk dat er nu een andere act wint", vulde Tess aan.

En Tess had gelijk. BSO De Boomhut uit Lennisheuvel ging er met de felbegeerde wisseltrofee vandoor. In de categorie 4-plus was de eerste prijs voor het 'Haaialarm' van Pip van Welie en Pip Baijens (BSO Coolkids). In de categorie 8-plus won Zoë Dielemans (BSO Bizzykids).

FOTO BOVEN EN ONDER: Tijdens de herfstvakantie is BSO's got's Talent al elf jaar vaste prik. Kinderen leven zich uit met diverse optredens in gemeenschapshuis De Rots. (Foto's: Peter de Koning).

Afbeelding