JONGE ESSCHENAAR HELPT MET KNUFFELS

Drukke periode op komst voor Peace by Melvin

CARRY DIRKX

Melvin Erkemeij (10) uit Esch werd vorig jaar een lokale beroemdheid met zijn actie voor kinderen in Nepal. Hij deelde daar 350 handgemaakte knuffels uit aan kinderen die waren getroffen door de aardbeving in 2015. Het afgelopen halfjaar werkte Melvin aan een nieuwe geldinzameling, deze keer voor een kindercentrum in Indonesië. Mensen kunnen zelf knuffels maken, maar ook kopen via de website: www.peacebymelvin.com.

Het ziet er goed uit voor het kindercentrum Maria Stella Maris op het Indonesische eiland Flores, waar Melvin geld voor inzamelt. ,,Nu de feestmaanden eraan komen, nadert de actie zijn hoogtepunt", zegt Isabel Erkemeij, de moeder van Melvin. ,,Er zijn meer dan veertig knuffels gemaakt, allerlei verschillende, maar de helft is al verkocht. Vooral kattenknuffels verkopen goed. Mensen zijn nog altijd welkom om bij te dragen."

Mensen die een knuffel leveren voor Melvins actie doen mee aan een prijzenloterij. Eind december vindt de trekking plaats. Isabel geniet van de creativiteit van de deelnemers. ,,We krijgen zóveel verschillende knuffels binnen. Knuffeldoekjes, handpoppen, een mobiel met muisjes, een knuffel met een muziekdoosje erin." Ook Melvin maakte een knuffel: Lapje.

SPECULAAS

De afgelopen maanden verkochten Melvin en Isabel knuffels op verschillende markten, zoals de FeelGood Market in Eindhoven. Daar verkochten ze ook speculaasbrokken die Melvin nu ook in Esch gaat verkopen. ,,We haalden tot nu toe 900 euro op, maar we willen meer geld inzamelen. Melvin wil graag dat er een speeltoestel komt bij het kindercentrum." In de meivakantie 2018 gaat de familie Erkemeij naar Indonesië. ,,Ik wil graag zien hoe de kinderen daar leven", zegt Melvin. De jonge Esschenaar kwam op dit goede doel uit door de moeder van een vriendinnetje, die uit Indonesië komt.

Mensen die knuffels willen maken, kunnen zich nog altijd melden bij Melvin via peacebymelvin@gmail.com.