Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BOLEIJ STOPT MET À LA CARTE-RESTAURANT

Het Hof in Liempde gaat terug naar de catering

PÅL JANSEN

Restaurant Het Hof aan de Nieuwstraat in Liempde stopt met zijn restaurant à la carte. Vanaf december richt de horeca-onderneming zich alleen nog maar op het bedienen van grotere groepen. Het restaurant, dat vorig jaar nog volledig werd vernieuwd, wordt daarbij onderdeel van het geheel.

Eigenaren Petra en Joep Boleij leggen straks alleen nog maar de focus op het verzorgen van feesten, bruiloften, koffietafels, vergaderingen, buffetten, catering en diners voor grotere gezelschappen. Het echtpaar merkte dat door de toenemende drukte de combinatie van zaal en restaurant steeds moeilijker in te vullen was. Hierdoor werden zij genoodzaakt om gasten regelmatig teleur te moeten stellen.

Door deze keuze hopen de horeca-ondernemers beter aan de wensen van gezelschappen te kunnen voldoen. ,,We beseffen ons dat hierdoor een hele hoop mensen teleurgesteld zijn. We hebben ingezet op ambachtelijkheid; alles maken we zelf, tot aan de mayonaise toe. Dat leverde zeer goede reacties op en er kwamen er veel mensen op af. Tachtig procent van onze bezoekers kwam van buiten Liempde. Daar lag het echt niet aan", licht Joep Boleij toe. ,,Maar we kunnen maar op één plek tegelijk zijn, dus daarom hebben we een duidelijke keuze gemaakt."

TERUGGEKEERD

Opvallend detail: bijna 21 jaar geleden begon Het Hof in Liempde. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het stel alleen een cateringbedrijf zou beginnen. ,,Daarvoor zijn we toentertijd naar Liempde gekomen. Dus eigenlijk zijn we met deze stap gewoon teruggekeerd naar datgene waar we mee begonnen."

Wie nog een keer à la carte wil genieten van het Liempdse restaurant, moet er snel bij zijn: vanaf 1 december stopt Het Hof met de kaart. Iedereen die in het bezit is dinerbonnen, kan deze nog gewoon inleveren. Ook na 1 december is dat ook nog mogelijk: dan als consumptiebon of dinerbon voor gezelschappen. Dineren voor partijen blijft namelijk nog mogelijk. In overleg kunnen er voor groepen zowel tapas als drie- en vijfgangendiners besproken worden.

FOTO ONDER: Petra en Joep Boleij van restaurant Het Hof in Liempde spitsen zich vanaf 1 december toe op catering en diners voor grotere gezelschappen. (Foto: Albert Stolwijk).