Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Benthe?

Sommige kinderen gebruiken de herfstvakantie om bij te komen van de eerste drukke schoolweken. Dit geldt niet voor Benthe Kelders (7). Zij is met haar turnvereniging Prins Hendrik uit Vught op turnkamp geweest. En hoewel het best een beetje spannend was deze eerste keer, vond ze het vooral heel leuk.

Wat heb je gedaan? ,,Het turnkamp werd gehouden in Kortrijk in België en het was heel leuk. Ik ging voor het eerst mee en we hebben een bonte avond gehad waar kinderen konden optreden. Er was ook een spooktocht. Ik deed daar trouwens niet aan mee. Dat vond ik te spannend. En we hebben natuurlijk geturnd. Maar niet zo heel veel."

Wat vind je zo leuk aan turnen? ,,Dat er zoveel verschillende onderdelen zijn: balk, sprong, brug en mat. Mijn favoriete onderdeel is sprong. Vooral de salto, die gaat al best goed. Ik ben ook aan het trainen voor een vloeroefening op muziek. Dan wordt het liedje 'Do Re Mi' uit de musical 'The Sound of Music' gedraaid. Die oefening gaat ook al steeds beter. Ik train twee keer per week tweeënhalf uur en eens per twee weken nog eens op zondagochtend. Ik turn bij de selectie en ik heb er altijd zin in. Er zitten ook veel leuke kinderen bij."

Wat vind je heel moeilijk? ,,De balk en dan vooral de radslag. De koprol op de balk gaat al best goed. Ik heb geleerd dat ik zelf mijn richting kan sturen zodat ik niet van de balk val."

Waarin ben je heel goed? ,,Ik ben het beste op het onderdeel brug. Ik kan al een 'borstwaartsomdraai' met een buikdraai erachteraan."

Heb je al ooit wat gewonnen? ,,Ik ben al eens eerste en tweede geworden. En ook vijfde. Op zondag 29 oktober turn ik mijn eerste officiële wedstrijd in Rosmalen."

Wie is je grote voorbeeld? ,,Dat is Eva Roos van turnvereniging Tabitta. Zij is heel goed. Zo goed zou ik ook wel willen zijn. Later word ik turnjuf."

En tot slot: split of spagaat? ,,Spagaat. Daar ben ik beter in."

FOTO RECHTS: Benthe Kelders laat zien dat ze de spagaat goed beheerst. De turnster ging met haar club Prins Hendrik uit Vught op turnkamp in de herfstvakantie. (Foto: Peter de Koning).