WETHOUDER SLAAT EERSTE VAT AAN

Oktoberfest Boxtel: op vrijdag nog enkele tafels beschikbaar

De eerste editie van het Boxtelse Oktoberfest wordt morgen, vrijdag 20 oktober geopend door wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel. Om 18.50 uur slaat hij in de feesttent op het parkeerterrein van eetcafé De Oude Ketting het eerste biervat aan. Voor die avond zijn nog enkele tafels te reserveren; de reprise op zaterdag 21 oktober is al maandenlang uitverkocht.

Zowel vrijdag als zaterdag gaat de feesttent om 18.00 uur open voor het publiek. Beide avonden is er plek voor vijfhonderd bezoekers. Zij krijgen tot middernacht live muziek voorgeschoteld door de Boxtelse Aggemarvanhuisaf Band die voor het optreden een speciaal feestrepertoire heeft ingestudeerd. Daarnaast treedt de formatie Die Partyhosen voor het voetlicht.

Oktoberfest Boxtel wordt georganiseerd door Luuk Hendriks en Mike van Dijk, samen met horecaondernemers William en Riekske van Dinther van De Oude Ketting. ,,Twee avonden op rij gaan we feesten, met z'n allen aan lange tafels genieten van vrolijk gezelschap, geweldige muziek en goed eten en drinken", meldde Van Dijk kort voor de zomervakantie in deze krant. ,,Het wordt geen ordinaire zuippartij, maar een stijlvolle feestavond. En natuurlijk horen daar ook grote pullen bier, Lederhosen, Dirndls en 'inhaken en meezingen' bij. Want een Oktoberfest is een gezellig volksfeest pur sang. Dat heb ik meerdere keren mee mogen maken in München, bij het 'echte' Oktoberfest", gaf Hendriks destijds aan.

Een omwonende tekende bezwaar aan tegen de vergunning die de gemeente Boxtel verleende, maar na goede afspraken over onder meer geluidsbelasting, kregen de organisatoren toch toestemming.