Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

VANAF DEZE WEEK AANWIJZINGEN EN TIPS VERZAMELEN

Bokselse Kwis breekt nu al record

MARIËLLE WIJFFELAARS

Met nog een kleine drie weken te gaan, neemt de spanning in Boxtel toe. Want op zaterdag 4 november is het weer tijd voor de Bokselse Kwis. Inmiddels hebben zich al zo'n honderd teams aangemeld, een record. Ruim 2.000 Boxtelaren gaan aan de slag met het beantwoorden van vragen en uitvoeren van opdrachten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een zelfgekozen goed doel.

Het waren drukke maanden voor Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens. Het drietal vormt de organisatie van de jaarlijkse Bokselse Kwis. Na eerdere succesvolle edities zijn ook dit jaar de verwachtingen weer hooggespannen. ,,Het is echt wel pittig om een leuke en goede quiz te maken", vertelt Maltha. Van Amelsvoort: ,,De uitdaging is om de vragen en opdrachten niet te moeilijk en vooral niet te makkelijk te maken. Ons motto is dat iedereen minimaal rapportcijfer zeven moet kunnen halen. Dan blijft het voor alle deelnemers leuk."

De vragenboekjes gaan deze week naar de drukker, plagend laten Maltha en Van Amelsvoort alvast een exemplaar zien. Maar zelfs nieuwsgierige journalisten mogen de vragen nog niet inzien. ,,We houden deze écht voor iedereen geheim", zegt Maltha. ,,Niemand - behalve de organisatie - heeft de boekjes nog gezien. We waken er angstvallig over."

NIET KLEURENBLIND

Wel kan de organisatie vast een tipje van de sluier oplichten: ook dit jaar is er weer een aparte quiz voor kinderen opgenomen in het vragenboek. De antwoorden op deze 25 vragen tellen niet mee voor de uiteindelijk eindscore van een team, maar is vooral bedoeld om ook de kinderen te betrekken bij de Bokselse Kwis. ,,Ook is er een speciale prijs voor de kinderen", vertelt Van Amelsvoort. ,,Zo wordt het echt een evenement voor alle Boxtelaren."

Want uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk Boxtelaren op de been te brengen en te verbinden. En dat gaat dit jaar in ieder geval lukken. Met honderd teams brengt de Bokselse Kwis zo'n 2.000 deelnemers op de been. Elk team speelt voor een zelfgekozen lokaal goed doel. Maltha: ,,Winnen is leuk, maar het gaat erom dat zoveel mogelijk mensen een gezellige en uitdagende avond hebben."

Al vanaf carnaval is de organisatie bezig met het bedenken van vragen en opdrachten. ,,Maar eigenlijk zijn we het hele jaar bezig met de quiz", zegt Van Amelsvoort. ,,Als we iets leuks of opvallends zien, noteren we dat. Zo verzamelen we doorlopend materiaal." Ook dit jaar moeten deelnemers niet alleen vragen beantwoorden, ook dienen opdrachten te worden uitgevoerd. ,,Het is belangrijk dat elk team een afgevaardigde op tijd naar de juiste locatie stuurt", geeft Maltha als advies. ,,Want het zou zomaar kunnen dat het heel veel punten kost als je niet komt opdraven..." Ook is het van belang dat deelnemers aan een van de opdrachten niet kleurenblind zijn. Meer tips laten de dames helaas nog niet los.

Vanaf komende zaterdag barst de strijd al los. Dan kunnen deelnemers weer aanwijzingen vinden op verschillende plekken in Boxtel. Spit in ieder geval deze editie van Brabants Centrum goed door, want ook hier is een tip te vinden. De overige negen aanwijzingen kunnen vanaf 21 oktober worden gevonden op en in: de website van de Boxtelse Heeren Rally, cafetaria Strik, cafetaria Mikies, Van Doornmalen Elektro, Mr. & Mrs. Filipe Mode, Ring & Go, activiteitenboerderij 't Dommeltje, Plus Van der Horst en tot slot is de aanwijzing van Beleef Boxtel te vinden bij het VVV-kantoor. Naast deze tien sponsors is ook La Moustache een trouwe aanhanger en doneert zogenaamde Bokselse Kwis-tassen.

De organisatie geeft zelf alvast een extra tip: wacht niet te lang met het zoeken naar aanwijzingen. Van Amelsvoort: ,,Tijd is een belangrijke factor. Zorg ervoor dat je er geen tekort aan hebt."

De teams kunnen zaterdag 4 november om 18.00 uur de vragenboeken ophalen bij restaurant En Garde! aan de Markt in Boxtel. Tot die tijd wordt aangeraden Facebook goed in de gaten te houden...

FOTO ONDER: In 2016 werd er in café Becoloth flink gepuzzeld. Dit jaar weer? (Foto: Albert Stolwijk).

Afbeelding