Afbeelding
Niek Fotografie

MOTORCROSSER WINT DAGKLASSEMENT IN BOEKEL

Kay: vicekampioen NK grote wielen

Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna Racing-team won zaterdag tijdens de laatste wedstrijd om het open Nederlands kampioenschap 85cc grote wielen in Boekel het dagklassement. De jonge motorcrosser trok na een spannende strijd aan het langste eind in de eerste manche. In het tweede gedeelte kwam de Boxtelaar niet lekker in zijn ritme en moest hij genoegen nemen met een derde plaats. Hiermee won Kay het dagklassement en schreef hij de titel van vicekampioen van het open NK op zijn naam.

In de tijdtraining zette Kay geen snelle tijd op de klok. Toch verbeterde de motorcrosser in de slotfase nog tweemaal zijn eigen tijd, waarmee hij een prima uitgangspositie had in beide manches. Vol goede moed stond Kay dan ook achter het starthek voor de eerste ronde. Zijn reactie op het vallen van het starthek was prima. Desondanks zat Kay er niet helemaal goed bij in de eerste bocht. Uiteindelijk begon hij op een vierde plaats aan de wedstrijd.

Halverwege de wedstrijd vond de Boxtelse crosser een beter ritme. Hij liep in op de rijders voor hem en nam de derde plaats over. Eén ronde haalde hij ook de tweede rijder in en ging hij op jacht naar de kopman. Met een fraaie actie pakte hij in de voorlaatste ronde de leiding om die vervolgens niet meer uit handen te geven.

HOOFD KOEL

Ook in de tweede manche kende Kay een mindere start. Als vijfde begon hij aan de wedstrijd door in de eerste ronde al een tegenstander te passeren. In de ronden die daarop volgden nam de motorcrosser de derde plaats over. Hij kon echter niet voorkomen dat de twee koplopers een gaatje sloegen. Kay hield zijn hoofd koel, sloot de laatste manche van het seizoen af op een derde plaats en won het dagklassement.

De motorcrosser kijkt terug op een prima seizoen waar hij vicekampioen van het open Nederlands kampioenschap 85cc grote wielen is geworden. In de beginfase van het seizoen ging het nog wel eens moeizaam, maar na zijn derde plek op het WK 85cc vond Kay zijn draai.

FOTO BOVEN: Kay Karssemakers in actie. (Foto: Niek Fotografie).